ВЪПРЕКИ ПРИТЕСНЕНИЯТА ОТ ЛОКДАУНА! Иво Митев-Скиф и Н. Христов запалиха първата скара на Коледния базар в Благоевград, подписаха договор само до 31 декември

Първата скара на Коледния базар в Благоевград запуши вчера. Наложеният локдаун и затварянето на всички заведения от 27 ноември до 21 декември разколеба наемателите на павилиони за скара-бира и на 1 декември, когато базарът трябваше да започне работа, се оказа, че нито един от ресторантьорите, спечелили търга, не е подписал договор.

Пръв го направи завчера собственикът на „Рони-НХ- 94“ ЕООД Николай Христов и заедно с бизнес партньора си Иво Митев-Скиф започнаха работа. Срокът на договора им за наем на павилиона е почти наполовина по-къс и е само до края на годината вместо до 12 януари заради притеснения от втори локдаун в началото на 2021 г.

„Всеки ден ни се обаждаха колеги и познати да отворим, защото им липсвал коледният дух с миризмата на скара“, коментираше шеговито Скиф, докато чевръсто редеше на скарата първите кебапчета, и бе категоричен: „Не знам другите дали ще отварят, или не, но ние сме тук до 31 декември“.

Заради министерското разпореждане работниците на „Биострой“ оставиха без прозорци сглобяемите заведения и те са открити, но покривът пази от дъжд и сняг клиентите.

От общината разкриха, че и част от останалите наематели вече се колебаели дали да не подпишат договорите си за оставащите дни до края на декември, като големите им притеснения са да не се удължи карантината и след 21 декември, което няма да им позволи да наредят маси и пейки за клиентите.


Николай Христов и Иво Митев-Скиф запалиха първата скара и веднага привлякоха клиенти

Вчера на Коледния базар в Благоевград за първи път заработи и павилионче с ръчно изработени от потребителите на социални услуги в общината плетива, картини, картички и сувенири, а набраните средства от продажбата им ще отидат за закупуване на материали за занятията им по трудотерапия и творчество. ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Джумалия

    ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУА, АМА НИЕ НАЛИ СМЕ ТАРИКАТИ, ЗАТОВА СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО ПО БРОЙ ЗАБОЛЕЛИ.В ЦЯЛА ЕВРОПА ЗАТВОРИХА БАЗАРИТЕ САМО НИЯ СИ МИСЛИМ,ЧЕ СМЕ ГОЛЕМИ….ВЗЕМЕТЕ ОТВОРЕТЕ И ВЪТРЕ, ДА СЯДАТ ХОРАТА, ДА ПИЯТ, ДА ЯДАТ И ДА СЕ ЗНАЕ…..ЕЙ ТОМОВ,МАЛОУМНИК,ЗАЩО РАЗРЕШАВАШ ТАКИВА НЕЩА БЕ….НЕ ТИ ЛИ ПУКА ЗА ХОРАТА?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *