Върви им на тези хора! Нов успех на дружинката в с. Пирин! Двама прихванаха диво прасе, едновременен изстрел повали звяра

Нов успех отчете сборната дружинка на село Пирин. След като преди десетина дни слуката навести бившия футболист на „Места“ (Хаджидимово) Стоил Сабахлъков, през уикенда тя споходи Наки Вълков. Сходството между тях обаче е, че отстреляният глиган отново е в границите на 150-160 килограма. Освен това е отстрелян в района на дружинката в местността Попови ливади.

Екземплярът бе обработен по всички изисквания на здравните органи, а месото разпределено според ловните обичаи, след като бе преодоляно всякакво съмнение относно автора на точния изстрел. Оказа се, че животното е било „прихванато“ от няколко души, като едновременен изстрел са произвели Наки и Стоил Сабахлъков, който дори повторил още веднъж.

След като животното паднало обаче, бившият футболист на „Места“ отказа всякаква „експертиза“ и призна точния мерник на колегата си и останалите членове на дружинката също похвалиха своя колега.

След успешния лов Н. Вълков пък се отказа от идеята да смени старата си „бойна другарка“, наследствената пушка с над 30-годишен „стаж“, а заделените средства за ново оръжие ще отидат по друго перо.

Той заедно с членовете на дружинката на село Пирин обсъдиха и бъдещите планове, както и някои въпроси относно поддръжката на ловния им район на специално „изнесено“ заседание, на което някои приведоха домашни кулинарни доводи с „течен и по-твърд характер“ за по-честите събирания на колектива.

СТОЯН МАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *