Върнаха в ареста 30-г. Тодор от Баня, нарушил мярката си “подписка”

Телефонен измамник остава в ареста, след като Районният съд в Кюстендил измени мярката му за неотклонение от “подписка” в “задържане под стража”. 30-годишният Тодор Кирилов от град Баня е участвал в схемата, жертва на която станали и двама души – жена и мъж от Кюстендил.
“Обвиняемият е променил местоживеенето си, без да уведоми съответния орган на досъдебното производство и без да получи неговото разрешение, с което е нарушил взетата спрямо него мярка за неотклонение “подписка”. Същият е обявен за общодържавно издирване, установен е и принудително доведен до разследващия орган”, заяви в съдебната зала прокурор Ивайло Илиев, настоявайки за най-тежкото наказание.
Тодор е действал със съучастник, който по телефона е играл ролята на длъжностно лице – полицейски служител. Приятелят му обаче все още не е установен. Задачата на Тодор пък била да поддържа версията, че се провежда полицейска акция по залавяне на телефонни измамници, като с цел предотвратяване на планираните от тях посегателства върху имуществото им и за оказване на съдействие за залавянето им трябва да предадат наличните си пари. Двамата прибрали общо 13 650 лв.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *