Върнаха Ив. Макриев-Гунди на треньорския стол в „Пирин“ (ГД)

Иван Макриев-Гунди е новият-стар треньор на „Пирин“ (ГД), обявиха от клубното ръководство. Това се случи малко повече от 24 ч. след като отборът се раздели с досегашния наставник Румил Жотев, а управата проведе спешни срещи с няколко местни специалисти. Сред тях бе и младият помощник-треньор Радослав Джугданов, който счете, че още не е готов за отговорността да поеме мъжкия тим и ще продължи да бъде асистент, а в същото време ще ръководи и една от формациите в ДЮШ.

С назначаването на бащата на екснационала Димитър Макриев неврокопчани на практика блокираха слуховете за привличането на бившия наставник на тима Иван Маринов, както и на Димитър Киряков, с чието име се свързва последното влизане на отбора във втория ешелон преди 14 г. За Ив. Макриев това ще бъде втори мандат начело на неврокопчани през този сезон, след като ги водеше до зимната пауза в „А“ ОФГ. Гунди успя да стабилизира отбора, който стигна до втората позиция с реални шансове за спечелване на промоция в Югозападна Трета лига. Тогава обаче специалистът се оттегли от поста, както се бе договорил с ръководството, а на неговото място застана пернишкият му наследник, който бе приет с големи надежди от местните запалянковци.

Под ръководството на бившия асистент на Емил Велев-Кокала тимът започна добре, но загуби ценни точки след поражението от „Левски“ (Крупник) и хикса с „Места“ (Хаджидимово). Това доведе до брожение срещу Румил Жотев от феновете, а натискът стана още по-голям след измъчената победа над „Малеш“ (Микрево) миналата седмица. На практика освобождаването на перничанина не бе изненада не само с оглед на показаното. Тя е и финансово обоснована, имайки предвид завишените разходи по издръжката му, след като надеждите, които му бяха възлагани, не бяха оправдани и почти сигурно и догодина гоцеделчевци ще ритат на село.

„Благодарим на Румил Жотев за престоя му в отбора. Разделяме се като професионалисти. Разчитаме на Иван Макриев да води отбора в оставащите кръгове. Говорихме с него и той прие да се завърне на поста в мъжкия отбор, където бе до зимата, и ние бяхме доволни от неговата работа. Именно той ще бъде начело на отбора при гостуването на „Ураган“ (Горно Драглище). Ще разчитаме на него да постави солидни основи и да формира по-сериозен гръбнак на отбора, да го обиграе и да се подготви не само за завършване на сезона, а и за следващия“, коментира председателят на Управителния съвет на „Пирин“ (ГД) Атанас Мълчанков.

СТОЯН МАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *