Върху 1,5 дка в петричкото с. Скрът братът на композитора К. Икономов прави малки магазинчета

Братът на композитора от с. Мосомище, община Гоце Делчев, Кирил Икономов – Томчо Икономов, планира изграждането на няколко търговски обекта в петричкото с. Скрът. Фирмата му „Музикален център Икономов“ ООД вече започна сондажи сред институциите за мащабния проект за изменение на подробния устройствен план, така че да бъдат обособени 4 терена за обекти. Площите им са между 338 кв.м и 345 кв.м. Предвижда се във всеки от новообразуваните имоти да бъдат изградени постройки с размери 3х4 м. В тях ще се търгува с пакетирани стоки, строителни материали и промишлени нехранителни стоки, и ще се съхранява оборудване на електронни съобщителни мрежи за получаване и предаване на сателитен интернет в различните му честотни диапазони.
Първа община Петрич на 15 януари 2021 г. разреши изработването на комплексния проект за инвестиционната инициатива на Икономов, а завчера идеята получи разрешително и от РИОСВ – Благоевград. Екоинспекцията не направи никакви спънки на инвеститора, след като прецени, че Икономов няма основание да изисква провеждане на процедури по оценка на въздействие върху околната среда или екологична оценка – имотите не попадат в граници на защитени територии.

Населението на селото е под 1000 души и то едва ли е най-многолюдното място за ударна търговия, но големите му плюсове са туристите, които идват за няколкото забележителности. В центъра на Скрът има 2 защитени вековни чинара по над 300 години, в планината над селото са разположени красивите водопади Дъбицата и Мангъро, а близо до билото е дълбоката пещера Ледника. Над селото се намира връх Тумба, където се събират трите граници – българската, гръцката и македонската, а наблизо е и националният парк-музей „Самуилова крепост”.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *