Премиерът и вътрешният министър идват на ГКПП – Кулата

Премиерът Огнян Герджиков ще посети днес, 11 февруари, ГКПП – Кулата, за да се запознае на място с работата на екипите, тяхната натовареност и организацията на пункта.

Заедно с министрите на вътрешните работи Пламен Узунов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев той ще посети и Съвместния контактен център, в който работят смесени българо-гръцки екипи. Кратки изявления за медиите се очакват около 15,30 ч. на граничния пункт.

По-рано през деня министър-председателят Герджиков ще гостува на винопроизводители от района на Мелник. Премиерът ще разговаря с лозари и технолози на вино в две от винарните в района, изградени с европейски средства и български инвестиции.

В 11 ч. във Вила Мелник ще бъде отслужена литургия, с която ще започне традиционният ритуал по зарязване на лозята. В него ще се включат министър-председателят, както и посланици и дипломати от три континента – Европа, Азия и Латинска Америка.

 

 

 

 

Вътрешният министър Пламен Узунов идва на работно посещение на ГКПП-Кулата.

Целта на визитата му е да се запознае на място с работата на екипите на ГКПП-Кулата, тяхната натовареност и организацията на пункта. Вътрешният министър ще посети и Съвместния контактен център, в който работят смесени българо-гръцки екипи.

Очаква се министър Узунов да даде кратки изявления към 15.30 часа на граничния пункт.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *