Вътрешният министър Младен Маринов застана зад петимата освободени полицаи

Вътрешният министър Младен Маринов коментира темата за освобождаването на петимата полицаи, осъдени за смъртта на Ангел Димитров – Чората преди 14 години.
“Подкрепям усилията на колегите да докажат своята невинност. Благодаря на г-н Цацаров, че поиска възобновяване на делото и повторно преразглеждане пред ВКС. Полицейската работа е рискова и винаги всеки може да се озове в такава ситуация”, заяви министър Маринов по време на годишните награди “Полицай на годината”.

Проверки на болниците за злоупотреби и нередности се правят от близо две години. Така вътрешният министър Младен Маринов коментира договорката, постигната между протестиращите медицински сестри и премиера Бойко Борисов за засилени проверки на МВР, ГДБОП и Икономическа полиция в болниците.

От МВР поясниха, че работата им ще бъде фокусирана върху сигналите, които постъпват, а в преценката си ще се доверяват на здравните специалисти.

Инцидентът до Козлодуй е производствена авария, свързана със строителни работи, но ще се уточнява дали става дума за човешка грешка или пропуски в процедурите, каза още Маринов.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *