HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
Топ теми

Вътрешният министър с първи думи след срещата при Борисов! Правителството прави спешни реформи за месец

Премиерът реши днес да ни събере, за да предложим бързи мерки, буквално за няколко седмици до месец, за да спрем това покачване на смъртните случаи по пътищата. Това заяви след извънредното заседание на Министерски съвет вътрешният министър Валентин Радев.

“Имам срок за една от задачите още в понеделник. Трябва да направим обединение на контролните органи. След това трябва да има законодателни промени. Има идея за премахване на знаците пред камерите за скорост”, обясни вътрешният министър.

Той изрази увереност, че скандалът и арестите на Летище София няма да окажат влияние на кандидатстването на България в Шенген, пише пик.

“Имаме ангажимент в рамките на една седмица да обединим контролните органи в министерствата, за да намалим смъртните случаи по пътищата. Ще работим много усилено по законодателната дейност. На две или на три части ще разделим Закона за движение по пътищата”, обясни транспортният министър Ивайло Московски.

“Коментирахме и темата за въвеждането на т.нар. тол система. Целта е да я въведем възможно най-бързо”, допълни той.

“Направихме изключително навременно съвещание при премиера, което беше много полезно. Запознахме премиера с това, какво е направено до момента. Идентифицирахме групи изделия, които да са елемент на детайлен анализ. За тези групи са определени показатели от експерти, за да се установи дали има двоен стандарт. През тази седмица бяха закупени продукти от Германия и Австрия. Другата седмица ще се закупят идентични продукти, които се продават на нашия пазар и ще започне анализ”, коментира от своя страна земеделският министър Румен Порожанов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *