В Административен съд – Благоевград е оспорено решение на ОИК – Кресна за предсрочно прекратени пълномощия на кмет на кметство

В Административен съд – Благоевград е образувано дело № 627/2021г. против Решение № 101-МИ/29.06.2021г. на Общинска избирателна комисия – Кресна. С оспореното решение са прекратени предсрочно пълномощията на Йордан Дончев като кмет на кметство на с. Сливница, общ. Кресна и е анулирано издаденото му удостоверение за кмет на кметство. Решението на ОИК – Кресна е взето поповод постъпили от Районна прокуратура – Благоевград, териториално поделение Сандански, данни, че спрямо Йордан Дончев има влязла в сила присъда, с която същияте лишен от право да изпълнява държавна длъжност „кмет“ за срок от шест месеца.

Жалбоподателят оспорва решението на ОИК – Кресна за предсрочно прекратените му пълномощия.

В Административен съд – Благоевградпо протест на прокуратуратае образувано и дело №  608/2021г.противпредходно решение на ОИК – Кресна от 15.06.2021 г., с което е отказано  предсрочно прекратяване пълномощията на Йордан Дончев като кмет на кметство на с. Сливница, общ. Кресна и са поискани указания от ЦИК.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *