В. Байрактарски е новият кметски наместник на с. Селище

Валери Байрактарски е новият кметски наместник на благоевградското с. Селище, научи „Струма”.

Общинският кмет на Благоевград Румен Томов го извикал в понеделник в кметския кабинет и му предложил да го назначи същия ден. По изричната молба на Байрактарски договорът му обаче ще е от утре, 12.12.2019 г.

„Избрах тази дата, защото съм роден на 21.12.”, коментира за „Струма” бизнесменът, който е известен в целия регион със слабостта си към паметни за живота и бизнеса му дати и числа. Припомняме, че по търговете, на които играеше – най-често за купуване на помещения или терени в Благоевград или за доставка на контейнери за смет, каквито произвежда в завода си в гр. Рила, собственикът на фирма „Байрак” най-често играеше с оферти, в които многократно се повтаряше цифрата 7. При това винаги печелеше и така през годините успя да придобие над 30 атрактивни недвижими имота, което му даде допълнителна увереност, че повтарящата се цифра му носи късмет.

Преди две седмици името му се спрегна за пръв път за кмет на родното му с. Селище и тогава за няколко часа дори бе качено на сайта на общината на мястото на досегашния управник Благой Панайотов. Оказа се обаче, че пиарите на общината са прибързали – Томов действително предложил на Байрактарски да управлява селото, но първо поставил условието той да прехвърли фирмите си, за да не са уязвими пред закона. Поради по-тромавата процедура на Байрактарски му били нужни десетина дни, за да прехвърли дружествата на дъщеря си и това да бъде отразено в държавните регистри.  В резултат между 5 и 9 декември 2019 г. Татяна Валериева Байрактарска е станала собственик и управител на “РИЛА – СНМ” ЕООД, любимата на татко й „Байрак-80” ЕООД, „Арт медиа плюс” ЕООД, „Байрак 2012” ЕООД, „Юро Грейн” ЕООД и др.

В Селище новият кметски наместник има вила до старата бащина къща и няколко огромни бостана, през които като хоби през лятото отглеждаше тикви гиганти. „И преди това всеки ден си ходих на село, познавам всички местни, правил съм им много услуги и не смятам, че ще имам проблеми в новото си поприще на кметски наместник”, категоричен бе вчера Валери Байрактарски.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *