В Банско стартира национално състезание по приложна електроника под патронажа на кмета Ив. Кадев

В Банско беше даден старт на Десетото национално състезание по приложна електроника „Мога и зная как”. Като патрон на националния етап на състезанието, кметът на община Банско Иван Кадев приветства участниците. В словото при откриването той заяви:
”Много са причините да се радвам за провеждането на този форум. Като кмет на община Банско, съм горд, че като съорганизатор на националния етап на състезанието, Министерството на образованието и науката е избрало нашата Професионална гимназия по електроника и енергетика – приемам това като оценка за нивото на нашето училище. Радвам се и за това, че през последните години Банско все по-често е припознавано не само като туристическа дестинация, но и като място, където специалисти във високите технологии намират своята реализация – в производството, в сферата на образованието, в услугите. Само за няколко години в нашия град бяха създадени и се разрастват ко-уъркинг центрове, използвани от хора от целия свят.
В тази връзка бих искал да изразя надежда, че състезанието „Мога и зная как” ще привлече вниманието на бизнеса и на младите хора с интереси в областта на електрониката и компютърните науки към Банско, защото тук могат да намерят гостоприемна среда за реализиране на идеите си.
Наша е отговорността – на централната и местната власт, на работодателите, на предприемачите, да създадем условия те да се реализират в България, да създават и развиват бизнес с висока добавена стойност за нашата държава”, заяви Иван Кадев и пожела успех на участниците.
ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *