В Банско стартира XIX международен фестивал на планинарското и екстремно кино

В читалище „Никола Вапцаров” беше даден старт на  XIX международен фестивал на планинарското и екстремно кино. В приветствието си при откриването кметът на община Банско Иван Кадев пожела успех на организаторите на „Банско Филм Фест”, които са селектирали впечатляващи заглавия.

„Вярвам, че ще продължите да работите за утвърждаването му като най-мащабния филмов фестивал за екстремни спортове, планини и приключения не само в България, но и в Европа, а защо не и с по-сериозни заявки”, каза кметът Кадев.

Тази година „Банско Филм Фест” ще продължи до 24 ноември. В програмата на фестивала са включени 100 филма от 35 държави. В съпътстващата програма има изложби, демонстрации и специални акценти.

Ден преди официалното откриване започна специалната програма за деца – „Банско Филм Фест KIDS”. Събитието ще срещне публиката с най-добрите и актуални приключенци и ектремни личности в света и събира световния елит на outdoor активностите. Президент на международното жури е екстремната режисьорка, алпинистка и пътешественичка Елиза Кубарска от Полша.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *