HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

В България се ширят брутални измами с луксозни коли! Ето ги схемите!

Специализираната прокуратура започна привличането като обвиняеми на деветима участници в организирана престъпна група за данъчни престъпления.

Седем от тях са настоящи или бивши служители на „ММ застрахователен брокер“ ЕООД.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от януари 2015 г. до 4 май 2017 г., когато е неутрализирана при операция на ГДБОП, НАП и Специализираната прокуратура.

При процесуално-следствените действия през май 2017 г. са открити и иззети множество доказателства за престъпната дейност на престъпното сдружение, в т. ч. над 1,6 милиона лева в брой, придобити от измами с ДДС. Участниците са се занимавали с внос на луксозни автомобили от Германия. Лимузините са били регистрирани и пристигали в България на името на контролирани от групата фирми от типа „липсващ търговец“.

За да избегне плащането на дължимото ДДС за дадена кола, кухата фирма отчитала фиктивни покупки на други стоки на приблизително същата цена и така си приспадала дължимия данък. Впоследствие автомобилите били прехвърляни още няколко пъти на кухи фирми или на физически лица, а в крайна сметка – на лизингови и брокерски дружества, които ги продавали на крайни купувачи.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на деветимата обвинени са или ще бъдат наложени мерки за неотклонение „Парична гаранция“ от 2000 до 7000 лева.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *