В. Велидолски в писмо до в. „Струма” от Лондон: Кметът на община Бобошево Кр. Маринов да си подаде оставката!

Гневно отворено писмо чрез вестник „Струма“ до кмета на община Бобошево Крум Маринов изпрати вчера от Лондон  дупничанинът Васил Велидолски. Редовният читател на вестника от половин година работи в английската столица. Собственик е на вила в село Усойка и само преди дни се прибрал за малко до родината да празнува рождения си ден с близки и приятели и да нагледа имотите си. Тръгнал си на 30 август, а на следващия ден комшия, на когото поверил ключ от къщата в Усойка, го уведомил, че заради започнал строеж на улица е съборена оградата му и са унищожени лозниците край нея.

По телефона от Лондон Велидолски посочи, че никой по никакъв начин не го е уведомил за намеренията на община Бобошево да прави улица, нито че ще бъде засегнат имотът му, и това го провокирало да напише отвореното писмо чрез в.„Струма“.

В. Велидолски е бивш генерален директор на завод „Застава-Метал” в гр. Ресавица, Сърбия, преди това е завеждал вътрешноведомствен и финансов контрол при „Мини Бобов дол”, бил е още кредитен инспектор, валутен дилър, зам. директор по икономическите въпроси и началник „Планов отдел” в бившето СК „Горска техника” – Дупница. Публикуваме писмото му без редакторска намеса.

„До Г-н Крум Маринов, кмет на Община Бобошево.

Понеже не може човек да Ви намери на работното място, затова чрез медиите Ви предлагам, г-н кмете, подайте си оставката! За кой ли път доказахте, че не можете да управлявате и не можете да сте повече кмет на община Бобошево. Ето моите аргументи:

Чашата на търпението ми преля след Вашата заповед да унищожите стабилна дървена ограда, няколко лозови насаждения заедно с техния плод, които бяха на стабилни циментови колове, високи 4 метра. По този начин премахнахте единствената ограда от южната страна на двата ми имота и сега достъпът за кражби и други набези е свободен.

За предприетите от Вас действия за изграждане на улица не сте ме уведомили нито писмено, нито устно. Това е наказуемо и аз ще ви съдя, ако има още щети в резултат на действията Ви. Събарянето на оградата ми и унищожаването на насажденията са заради една улица с дължина само 20 м, която не знам по чие желание е започната и кой ще я ползва?! Интересно ми е има ли за това строителство решение на Общински съвет? Предполагам висшестоящите органи ще се самосезират и ще проверят това.

Подозренията ми са, че сте го направили, за да ми върнете за  неудобните въпроси, които Ви задавах на  събранието по време на Вашата предизборна кампания в с. Усойка, както и на съседа Васил Соколов, който е кмет на селото и не се съгласява с Вашите решения.

Второ. Вие не работите с кметовете на най-големите села в общината – с. Усойка, с. Слатино и с. Блажиево, и с тях имате неразрешен конфликт от самото начало на Вашия мандат. Защо съкратихте длъжността зам. кмет на общината?!

Трето. Къде е Вашата инвестиционна програма и как я следвате? Отдавна трябваше да решите проблема с включване на мръсния канал, построен с лични средства, на ул. ,,Свобода” в с. Уойка. Трябваше да вложите средства на водохранилището /каптажа/ над с. Бадино. Трябваше да планирате правилно средства за снегопочистване, защото от години то е под всякакво ниво. В същото време хвърляте няколко хиляди лева за улица, която засега ще служи само на тези, които ще дойдат да откраднат нещо от имота ми.

Четвърто. Болшинството от жителите на общината не Ви искат, защото се страхуват да не се случи нещо подобно като с кмета и мен, затова не реагират и не се оплакват.

Не искам да продължавам, но това са достатъчни аргументи. Подайте си оставката достойно и сега, защото ще дойде време хората да Ви изгонят от общината.

ВАСИЛ ВЕЛИДОЛСКИ,

04.09.2017 г.

Опитите на репортер на в. „Струма” да се свърже вчера с кмета Маринов удариха на камък, тъй като телефонът му следобед бе изключен. Редакцията е готова да му предостави думата да отговори на нападките на избирателите му.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *