В галерията с изложба благоевградският художник Венци Терзийски празнува 60-и рожден ден

Изложба навръх 60-ия си рожден ден откри ексцентричният благоевградски художник Венци Терзийски. Само нови неща, рисувани тази година и повечето специално за повода, е показал авторът, а на въпрос от публиката дали това са последните му творби, той отговори: „Не са последните, как последни! Още много години имам да рисувам, преди да направя последните!“.

Директорът на общинската галерия Иван Милушев разкри, че заявката за изложба на конкретната дата Венци направил преди няколко месеца, а денят се падал понеделник, необичаен за подобно събитие, и по тази причина е обявен за почивен от повечето галерии. Въпреки че традицията в благоевградската галерия е изложби да се откриват във вторник и четвъртък, специално заради Венци Терзийски тя била нарушена. „Той го заслужава, работи ударно като машина, за да подготви тези 22 работи, показани в двете зали“, каза Милушев.

Авторът бе лаконичен при дадената му дума: „Що да кажа, нали съм казал каквото искам с всичко, което съм наредил“, показа творбите си той и покани присъстващите да пият по чаша вино за негово здраве.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *