В горещините кочериновското село Бураново на сух режим от 20 дни

Кочериновското село Бураново е на сух режим от 20 дни. 140-те жители на селото са принудени да преживяват горещините с минимални запаси вода, които си осигуряват от чешмите в съседното Циклово.

За проблема алармира Бойка Иванова от Дупница: “От 20 дни няма питейна вода в Бураново. Пътувам всеки ден до селото, грижа се за възрастен човек там. Вода се докарва с бидони, туби и бутилки от съседното бобошевско село Циклово. По време на вируси и високи температури хората в селото са обречени на безводие”, заяви разгневена Бойка Иванова пред репортер на “Струма” и упрекна за безводието кметът на Рила Георги Кабзималски.

„Нямам вина, че селото е без вода. Да търсят вината в общината в Кочериново. Тръбата, която идва от село Пастра, е проектирана преди години да захранва с питейна вода Кочериново, Пороминово и още едно село. От тази тръба е пуснато продължение за селата Бураново и Крумово. Количеството, което тече по тръбата, не може да захрани всички населени места,  вързани за нея. Групата на ВиК в Кочериново да изчисти каптажите на двете села и ще имат вода. Миналата седмица имаше авария на водопровода над село Пастра, но след два дни водата беше пусната, а защо няма вода в Бураново, да попитат ВиК”, беше коментарът на кмета Кабзималски по повод упреците.  

Кметският наместник на Бураново Благой Граховски заяви пред “Струма” по повод създалата се ситуация: “Да, имаше проблем с питейната вода, но вече има вода в селото. Вярно, пуска се по часове, селото е под режим. До 14 часа едната половина на селото се снабдява с питейна вода, след това се пуска в другата половина. Аз съм от 11 години кметски наместник на Буранаво и друг път е имало такива ситуации, но сме се справяли”, заяви Благой Граховски.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *