В Джерман пропищяха от бездомни кучета, кметът: Приютът не работи, нищо не мога да направя, ежедневно отнасям псувни

Телефонът на кмета на дупнишкото село Джерман Ангел Цветков прегря, жители се оплакват от скитащи бездомни кучета.

Кметът коментира пред “Струма”: Не  мога да направя нищо, в Дупница няма приют и съм с вързани ръце. Кучетата разнасят битови отпадъци от контейнерите и замърсяват улиците. Майките с малки деца се страхуват да минават покрай тях с количките. В безизходица съм и отнасям псувните ежедневно”, каза Цветков.

Живущ на ул. “Дупнишка  комуна” в селото пък е сглобил къщичка за бездомно женско куче и я сложил в зелените площи. Всеки от квартала й дава храна. Тя е дружелюбна към тях и не създава проблеми.

Мъж, който живее на улицата, се представи с името Александър и заяви пред “Струма” : „Кучето беше родило 4 кученца до вратата на гаража ми. Обадих се в общината и оттам дойдоха двама души. Взеха малките, а майката я оставиха на улицата. Тези дни една сутрин бяхме приятно изненадани, някой съсед беше сложил къщичка за бездомното животно. Направена е с мерак. От вътре е с изолация, а отвън е с дъски. Всички в махалата храним кучето, но проблемът с бездомните кучета не се решава така. Не може да сложим къщички за кучета на всеки ъгъл в селото. Някои от живатните са агресивни и опасни”, обясни човекът.

Както “Струма” писа, приютът за бездомни кучета в Дупница е затворен повече от 2 месеца, но гражданите могат да звънят в общината и оттам се взимат необходимите мерки.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *