В Долно Осеново отвориха къщите си за гости и приятели! Празнуват Курбан Байрам

Стотици гости и местни се събраха на площада в Долно Осеново за свещения мюсюлмански празник. Курбан Байрам е повод за преклонение пред Господ, радост и подобряване на взаимоотношенията между хората, казват почитащите празника от селото. С много танци и веселба Долно Осеново отбеляза Курбан Байрам. Всеки празнуващ отвори своята къща за гости и приятели на празника.

Кметът на село Долно Осеново Бисер Сегменов също поздрави всички и благодари на общинското ръководство за големия празник, който направиха и тази година, и пожела на всички свои съселяни да продължават да са все така задружни и много здрави.

Председателят на Общински съвет Симитли Владимир Христов, общински съветници, кметове на селата в община Симитли, също бяха на празника и празнуваха с местните.

За празничното настроение и най-дългото хоро помогна и оркестър с жива музика. Дълги хора се виеха цяла вечер, а специални гости на празника бяха голямата фолк група от миналото Южен вятър, които нажежиха градуса на настроението и забавляваха всички празнуващи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *