В Дупница вече доставят по домовете храна и лекарства на възрастни хора и поставени под карантина

От вчера на територията на община Дупница функционира услугата за доставка до домовете на храни и лекарства за възрастни хора без роднини и поставени под карантина. Със задачата се заеха служителите от “Патронажна грижа” към община Дупница, които ще я извършват до нормализиране ситуацията в страната.

11 са заявките за първия един час по телефон и мейл, но служителите срещат трудности с обработката специално на подадените по електронен път.

“Получаваме вече заявки с описани продукти, но без мейлът да е придружен с каквато и да било информация за обратна връзка. Имаме 3 такива вече. Нужни са трите имена, точен адрес и телефон за връзка. Също така напомням, че община Дупница извършва услугата със закупуване и доставка до адрес, а не закупува безвъзмездно хранителните продукти и лекарства. Всяка поръчка се удостоверява и с касова бележка за разхода на дадения продукт и количество, който се заплаща от хората. Напомням отново, че ще бъдат обслужвани само и единствено хора, които нямат на територията на града или селата свой близък роднина, който може да извършва това, като за целта всяка заявка се проверява от нас за такива близки. Нека бъдем толерантни все пак”, каза Нина Александрова, ръководител на проекта.

Два са мобилните екипи, които са ангажирани с услугата. От Общинската администрация уточниха, че заявки се приемат всеки работен ден от 9 до 12 часа на тел. 0876 32 10 66 и по мейл: [email protected], а доставките започват след 13 часа същия ден.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *