В ЕДИН ДЕН! Прокурор №1 на Сандански Николай Захманов повишен в ранг, жена му Мариана Калинска-Захманова назначена за зам. шеф на обвинителите в Петрич

Мариана Калинска-Захманова бе назначена за зам. шеф на Районна прокуратура – Петрич. Предложението е на ръководителя на прокуратурата Пиринка Костадинова, която до момента нямаше заместник, и вчера бе одобрено от прокурорската колегия на ВСС.

Мариана Калинска-Захманова има над 18 години юридически стаж, от които 16 години като прокурор в Петрич. Тя е съпруга на шефа на Районна прокуратура – Сандански Николай Захманов, който пък вчера бе повишен в ранг от ВСС.

На вчерашното заседание бяха приети окончателните списъци на одобрените кандидати за младши прокурори и младши следователи съобразно желанието им, след като се явиха и спечелиха конкурса за обявените места. Новите младши прокурори в Югозапада са: Димитър Темелков в РП – Благоевград, Джулия Божичкова в РП – Сандански, Светлана Паскалева в РП – Гоце Делчев и Виктория Добрева-Иринина в РП – Кюстендил.

В Окръжен следствен отдел – Благоевград ще има ново попълнение – мл. следовател Васил Василев. Георги Тренчев, който е син на благоевградския следовател Иван Тренчев, ще започне работа като мл. следовател в Специализираната прокуратура в София. Младшите прокурори и следователи ще започнат работа догодина, тъй като преди това трябва да преминат през обучение в Националния институт по правосъдие. 

БЕТИНА АПОСТОЛОВА   

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. мими кирилова

    навързани като свински черва,тоя син на тоя,тая съпруга на тоя.няма ли конфликт на интереси.затова се чудя,че няма справедливост

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *