В епицентъра на съдийския скандал пратиха елитен рефер втора ръка на орлетата

В епицентъра на съдийския скандал около международника Никола Попов на орлетата в Созопол беше пратен елитен рефер втора ръка. Георги Гинчев от Павликени е в ранглистата на Първа лига, но не е надувал свирка в групата на майсторите от 18 септември при домакинската загуба на „Царско село“ с 1:2 от „Ботев“ /Вр/. Днешният съперник на лидера във втория ешелон обаче пази добри спомени от този арбитър, под чието ръководство на 5 декември победи край морето изненадващо с 2:0 основния претендент за промоция „Локомотив“ /Сф/.

За утрешния сблъсък на железничарите със съгражданите от „Септември“ на стадиона в „Надежда“ пристига носителят на значката на ФИФА Драгомир Драганов. Ролята на четвърти в бригадата е поверена на общинския съветник в Благоевград, основателя на детската академия „Хлапетата“ Георги Иванов.

На терен в професионалния футбол през уикенда от съдиите от Пиринско ще бъде единствено Костадин Тановчев. Лайнсменът от село Кулата е първи асистент на мача между „Локомотив“ /ГО/ и „Добруджа“ с главен Иван Иванов.

Назначението на надзирателя в бургаския затвор Валентин Железов за дербито ЦСКА-„Локомотив“ /Пд/ предизвика сериозни брожения. „Тон за песен“ подаде спортният директор на смърфовете Георги Иванов-Гонзо, който изрази недоумение, че при шестима международници изборът е паднал върху човек със спорна репутация. „На кого е нужно преди толкова важен мач да се насажда напрежение. Не знам дали се прави от недоглеждане, или с умисъл“, избухна легендата на „Левски“.

Нарядът на Н. Попов за турнирния двубой между „Царско село“ и „Лудогорец“ няколко дни след отменената дузпа за ЦСКА 1948 предизвика гнева на изпълнителния шеф на Хегемона Ангел Петричев. „Недоумявам кой умник го е назначил. Най-нормалното нещо беше да му се даде време да си изчисти главата. Отсъжданията му показаха ясно, че има нужда от почивка. Трябваше да отрежат крака на Антон Недялков, за да има картон ли? А дори свири фаул за противника. Да не говорим за неотсъдена дузпа за „Лудогорец“, непоказани картони, неотсъдени фаулове. Колко още да изброявам? Любо Пенев цял мач също го нарежда от тъчлинията. Ние обмисляме жалба, но не знам дали съдията е по-виновният. Мисля, че грешката е в тези, които правят нарядите“, беснееше Петричев, визирайки контузията на национала.

Благодетелят на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов бе първият, който настоя за оставката на шефа на реферите Костадин Гергинов. Вместо това съдийският началник влезе в обяснителен режим. „Във връзка с възникнало запитване и недоумение защо на срещата ПФК „ЦСКА-София”-ПФК „Локомотив 1926“ /Пловдив/ е назначен за главен съдия Валентин Железов, а не международен съдия, внасям следното пояснение: 1. Георги Кабаков е от град Пловдив и по тази причина отпада като вариант. 2. Волен Чинков ръководи мачове на двата отбора (ПФК „Локомотив 1926“-ПФК „Лудогорец 1945“ и ПФК „ЦСКА-София“-ПФК „Черно море“), което по правилник го изключва от наряд. 3. Ивайло Стоянов все още е със спрени права. 4. Никола Попов ръководи мач на ПФК „ЦСКА-София“ (срещу ПФК „Славия 1913“) преди два кръга. 5. Драгомир Драганов ръководи ПФК „Лудогорец 1945“-ПФК „ЦСКА-София“, което автоматично го изважда от възможните наряди. 6. Георги Давидов е назначен да ръководи друга важна среща в кръга – ПФК „Берое“-ПФК „Лудогорец 1945“. При така стеклите се обстоятелства назначителната комисия се спря на един от най-опитните немеждународни съдии – Валентин Железов“, оправда се Гергинов.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...



Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *