В ИЗВЪНРАБОТНО ВРЕМЕ! Полицай предотврати обир на жена

Столичен полицай стана случаен свидетел на обир и залови двамата крадци. Той е служител на столичното Девето районно управление. Историята е от четвъртък в късния следобед.

Историята е от „Люлин” 9. Старши полицай Милен Митрев е бил в магазин за авточасти.

„На път за работа спрях да си поръчам една част в магазина. Докато разговаряхме с продавача, чух суматоха навън и се показах. Отвън видях мъж с дънкови къси панталони, със суичер с дълъг ръкав, черен на цвят и с поставена качулка, което беше нехарактерно, тъй като беше доста топло времето. Същият тичаше, а след него една жена, която викаше „Помощ, помощ, крадец, открадна ми телефона”, а след нея още един мъж, който го преследваше. Извършителят бързо напредваше през градинката, затичах се след него. След 200-300 метра зад блока успях да го поваля на земята и да го задържа. В момента, в който сложих белезниците, съдействаха ми граждани в градинката, тъй като лицето се противеше и не искаше да му бъдат поставени белезници. В този момент забелязах още едно лице, което имаше видими прилики с него и проявяваше доста жив интерес, повече от нормалното. Поисках документи от него, оказа се, че няма в себе си. На място заяви, че е брат на задържания и са били заедно”, разказа пред Нова ТВстарши полицай Митрев.

„Впоследствие в районното се оказа, че имат и други криминални прояви от близкото минало. Кражби, грабеж и наркотици. Доколкото знам на дамата й е върнат телефонът. Самата тя пристигна доста бързо, тичаше по нас”, добави той.

„Не мисля, че съм герой. Смятам, че всеки колега би реагирал по този начин”, заяви полицаят.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *