В какъв ред трябва да се почистват стаите, за да не изплашите късмета

Нужно е редовно почистване на дома, за да се поддържа хигиената на ниво. То обаче трябва да се извършва правилно. Експертите обясниха защо е много важно да почиствате различните стаи в правилния ред.

Първо почиствате спалнята Това е най-важното място в къщата, тъй като почиваме в спалнята и прекарваме поне една трета от деня. Там присъствието на положителна енергия е най-важно. Много е важно да смените спалното бельо навреме. Важно е да избършете праха навсякъде, дори на ключовете за осветлението, на полилея. Прахът е най-големият враг на положителната енергия и аурата в спалнята. След това можете да почистите мебелите и да изтриете подовете. Това се прави от далечния ъгъл на стаята до близкия. Едва след това си струва да смените спалното бельо. И накрая, трябва да проветрите стаята.

След това детските стаи Ако едно дете не иска да чисти, не трябва да му се крещи и да го принуждавате да го прави. Трябва да почистите детската стая с любов. Счупените играчки трябва да се изхвърлят.

Необходимо е да се почисти средата на стаята от всичко излишно. След това избършете праха и след това можете да започнете мокро почистване на пода.

Кухнята Тук почистването трябва да се извършва много внимателно. Първо се измиват съдовете и печката. След това прахът се изтрива върху полилеи и маси, рафтове и шкафове, перваза и радиатора. След като направите това, можете да започнете да почиствате домакинските си уреди. Най-важното тук е, разбира се, хладилникът. Избършете го отвътре поне веднъж седмично, максимум два. Не забравяйте да отстраните замърсяванията и остатъците от храна и мазнини в микровълновата фурна и фурната. След това преминаваме към пода, който се избърсва с парцал или се почиства с прахосмукачка.

Баня и тоалетна

Първо измивам тоалетната, мивката, ваната, душа. Много е важно стените да се измият, а също и да се търкат металните части, за да заблестят. Не забравяйте и значението на чистото огледало. Чистото огледало е източник на положителна енергия.

Коридор Завършваме почистването с коридора. Там е важно първо да изичистите обувките си, да сложите излишните в килера или да ги подредите така, че да не пречат на енергийните потоци. Не забравяйте да избършете предната врата от двете страни. След това избършете пода.

Други полезни съвети за почистване: Можете да разделите задачите на ежедневни и седмични, месечни и сезонни:

* Всеки ден: почиствате леглото, измивате съдовете и мивката, изнасяте боклука. * Веднъж седмично: измиване на пода, прах, измиване на тоалетната и банята, пране. * Веднъж месечно: избърсваме праха на труднодостъпни места, сменяме постелките. * Веднъж на сезон: измийте прозорците, изперете завесите. Можете да почиствате стаята всеки ден. Този съвет е подходящ за тези, които нямат желание да прекарат цялата почивка в работа. Неправилните процедури за почистване могат да изплашат късмета ви, затова се опитайте да приемете горните съвети сериозно.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *