В компанията на 80 души от екипа си директорът на благоевградското VIII СУ празнува 60-г. юбилей

Юбилей, 60-годишнина, празнува вчера, в деня на празника на Благоевград и Международния ден на учителя, директорът на благоевградското VIII СУ Сергей Биров. С уточнението, че няма предварителен сценарий, той организира в кетъринг залата на училището импровизирано тържество, което бе наситено с много положителни емоции, дух на екипност и сплотеност и на което присъстваха близо 80 души от екипа на училището.

С малко думи, но изпълнени с уважение, главният учител в начален етап Мариана Георгиева от името на колегите си поднесе на директора стилна картичка, на която бе написано:   „Пожелаваме Ви здраве и незабравими моменти с хората, на които държите и крачат редом с Вас!”.

„Добре дошли на моя празник. Той съвпада с навършващите се днес 108 г. от освобождението на Горна Джумая от османско робство и Международния ден на учителя. По едно съвпадение на обстоятелствата и аз съм се родил на 5 октомври 1960 г. Благодаря за това, че уважихте юбилея ми”, каза рожденикът. Развълнуван, С. Биров изчисли, че всъщност започва 31-та година откакто работи в VIII СУ „Арсени Костенцев”, 14-ата като директор /преди това и една като зам. директор/.

„Иска ми се и ще гледам с оптимизъм напред, защото така съм устроен. Но явно при 60-годишнината човек трябва да се обърне и назад, да види какво е постигнал, направил, за да може в оставащото време в професионален и личен план също да набележи своите цели, тоест никога да не се предава и да върви напред”, заяви Биров.

За случая бе подготвена и ефектна торта с изобразени перо и червена книга, която директорът оприличи на учителски бележник, но учители се пошегуваха, че това всъщност е книга за заповеди.

С оглед на противоепидемичните мерки рожденикът не духна свещичките на тортата, но докато догаряха фейерверките, всички учители, хигиенисти, служители от администрацията… дружно изпяха песента на Веселин Маринов „Рожден ден”, след което прозвуча „На многая лета!”.

„Искам да ви пожелая здраве, здраве и пак здраве. От това ще имаме нужда, както и да бъдем един задружен колектив, който заедно да преодолява трудностите в живота и в обучението на нашите 720 деца”, обърна се към присъстващите Биров, а всички, станали на крака, аплодираха своя ръководител.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *