В Копривлен гласували с химикал със симпатично мастило

Жители на Копривлен гласували на местните избори, проведени на 27 октомври, с химикал със симпатично мастило, което изчезва от бюлетината. За това сигнализира кандидат-кметът на хаджидимовското село Ангел Зайков, издигнат от Инициативен комитет.

По думите му, при преброяването членовете на Секционната избирателна комисия установили, че върху много бюлетини има механичен натиск, но няма мастило. В деня на вота, рано сутринта, гласоподователка забелязала, че докато попълва трите бюлетини – за избор на общински кмет, за общински съвет и за кмет на населено място, мастилото започва да избледнява.

Тя подала сигнал в ОИК. Други жители на Копривлен пък се оплакали, че химикалът засича и трябва да се натиска няколко пъти. По-късно химикалът, незнайно как, изчезва от тъмната стаичка. При преброяването вечерта е установено, че при 150 бюлетини за кмет на кметство има механично въздействие върху хартията, но липсва мастилото.

Единодушно цялата избирателна комисия подписва протокола с особено мнение. Същото е констатирано и при другите избори – за кмет на община, както и при бюлетините за избор на общински съветници. 

Искане за касиране на изборите в Копривлен вече е внесено в Административния съд в Благоевград. Жалбата е подписана от Ангел Зайков и от кандидати за общински съветници от различни политически формации.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *