В Кюстендил отбелязват 85 години от рождението на поета Биньо Иванов

В Кюстендил отбелязват 85 години от рождението на поета Биньо Иванов. Това съобщи  Иван Андонов, председател на читалище „Братство“. Годишнината ще бъде отбелязана от 11.00 часа в читалището, където ще бъде подредена фотодокументална изложба.

„Изложбата съдържа стихосбирки на автора, книги, посветени на него, както и архивни снимки от неговия живот. По време на събитието официално ще бъде обявено Осемнадесетото издание на поетичния конкурс, носещ името на Биньо Иванов и организиран от читалище „Братство“, каза Иван Андонов.

Биньо Стоянов Иванов е роден на 16 януари 1939 година в село Бараково, Кюстендилско. Завършва ВИИ в София. Работи в промишлено предприятие в Кюстендил и в местния литературен печат. Първите му публикации са от 1958-59 година. В началото на 80-те години участва в радиопредавания на „Свободна Европа“ и „Дойче веле“. Първата му поетична книга „До другата трева“, излиза през 1973 година.  Биньо Иванов умира на 16 април 1998 година. Посмъртно става носител на Специалната награда на Сдружението на българските писатели, предаде „Фокус“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *