В. Миленков и учениците му по китара зарадваха жителите на град Рила с рок вариант на популярна родопска песен

Учителят по музика Васил Миленков и негови ученици зарадваха жителите и гостите на град Рила с впечатляващ концерт в залата на местния музей. Той бе организиран по повод днешния Световен ден на музиката /01.10./ и събра почитатели на рокендрола и класически песни за китара.

Самият В. Миленков е един от най-утвърдените майстори на китарата и музикален педагог, 16 г. бе учител в благоевградското ІV ОУ, а от тази година след пенсионирането си преподава в училището в родния си град Рила.

„Наскоро в магазина в „Грамада” срещнах деца от ІV ОУ, които споделиха, че много им липсвам. Именно такива срещи и моменти ме правят щастлив и ми дават сили да продължа да творя и да откривам нови таланти, които да се занимават с китара“, сподели В. Миленков, окрилен от любовта на учениците си.

С емблематични хитове, сред които и любимата му песен „Катюша“, концерта откри десетокласникът в Природо-математическата гимназия Божидар Деливерски, който свири на китара от 6 години. Бурни аплодисменти заслужи и шестокласникът в ОУ “Аверкий Попстоянов” – Рила Иван Гопин, който е най-новият ученик в школата на В. Миленков и това бе първата му изява пред публиката И макар да свири на китара от няколко месеца, Иван заслужи похвали за прекрасните си изпълнения, а за да го подкрепи, в залата лично присъства и директорът на училището Татяна Симеонова.

Не по-малко впечатляващо бе и представянето на Кирил Иванов, ученик в 10 клас на Националната хуманитарна гимназия, както и на Костадин Котев, който е десетокласник в ПМГ, но запален от учителя си В. Миленков, хваща китарата още като ученик в начален етап на ІV ОУ. Като специална изненада към присъстващите бе изпълнена популярната родопска песен „Пустоно лудо и младо”, но в нов, рок аранжимент, дело на учителя по музика.

Особено емоционален бе финалът, когато на сцената излезе Георги Бастаджийски, един от първите ученици  от 1996 г. на В. Миленков, и всички заедно изпяха  „Нека бъде светлина“ на Васко Кръпката.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *