В НАВЕЧЕРИЕТО НА 100-Г. ЮБИЛЕЙ! Депутатът Ат. Стоянов удостои с почетни грамоти 30 бивши и настоящи библиотекари към НЧ „Отец Паисий 1919” в Сандански

30 бивши и настоящи библиотекари към Народно читалище „Отец Паисий 1919” в Сандански бяха удостоени с почетни грамоти за упоритостта и грижата, която полагат в работата си, и това да бъдат винаги вежливи, усмихнати, добре информирани и да посрещат читателите с желание. Юбилейните грамоти бяха връчени по време на тържествена вечер на библиотекаря, която е част от съпътстващите тържества, посветени на 100-годишния юбилей, който читалището чества тази година.

Депутатът Атанас  Стоянов, който е председател на НЧ „Отец Паисий 1919”,  поздрави всички за упоритостта и безкористния труд, който са полагали през годините. Той не пропусна да сподели, че е щастлив, че от 935 тома книги в момента библиотечният фонд вече наброява 131 000 тома. Ат. Стоянов поднесе почетен юбилеен плакет на главния библиотекар Клара Шуманова и фотоколаж, който бе пазен в тайна до последно. Той пожела на всички здраве и дълголетие и заедно да са на вековния юбилей, който е през месец юни тази година. Със специални грамоти посмъртно бяха удостоени първият библиотекар Васил Арнаудов и библиотекарките Атанаска Поптодорова и Блага Димитрова.

Читалищната библиотека в Сандански води началото си от 1922 г., а градска библиотека е от 1952 година. Първата библиотекарка, завършила държавен библиотечен институт, е Веса Петкова, а първият библиотекар – Васил Арнаудов. 

За празника от Монтана, където живее и работи, пристигна Ваня Вангелова. Тя сподели, че 30 години от житейския й път е преминал в Сандански, и то в градската библиотека. „За мен е огромна чест и отговорност, че съм била част от библиотечното дело в Сандански”, заяви тя. 

Настоящата библиотекарка Йорданка Русакова с просълзени от радост очи сподели: „40 години, откакто съм част от градската библиотека, и сега, след толкова години, ако трябва да избирам, отново бих станала библиотекар. Обичам си работата”, заяви тя.

Доайенът библиотекар с най-дълъг трудов стаж – 41 години в градската библиотека – Здравка Иванова, също присъства на събитието. Водещ на юбилейната вечер бе мениджърът на читалището Невена Станкова.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *