Топ теми

В никакъв случай сутрин не бързайте да оправяте леглото си

Сутрешното оправяне на леглото ви прави по-щастливи и ви гарантира по-здравословен нощен сън, сочат данните от проучване. Но понякога дори и най-безобидните навици носят някои не толкова безобидни ефекти. От Bright Side разглеждат нещата от различен ъгъл, за да открият как една обикновена сутрешна рутина, всъщност, може да повлияе на здравето ни.

Резултатите от проучване сочат, че отделянето на време за оправяне на леглото сутрин след ставане не само успокоява съзнанието ви, но и създава уютен дом за акарите. Не можете да ги видите без микроскоп, но те са там.

Акарите обичат да живеят в тъмните и влажни пространства на матрака и възглавниците и се хранят с мъртви кожни клетки. Когато оправяте леглото си сутрин, вие ги „покривате“ в идеалната им среда.

Вечер армията (която вече се е умножила) започва да върши мръсната си работа. Сред неприятните ефекти са кожни раздразнения и дори акне. Техните изпражнения провокират много алергични реакции при хората, като болка в очите, кихане и дори астма.

Както всяко живо същество на Земята, акарите имат свой собствен жизнен цикъл. Но дори когато са мъртви, пак можете да вдишате останките от труповете им, докато спите. Учените твърдят, че това е потенциално опасно за хора, които са алергични, тъй като може да провокира влошаване на състоянието им.

Ако оставите леглото си непокрито сутрин, акарите се влияят от движещия се въздух и слънчева светлина, които са техните естествени врагове. Ето защо е толкова важно да го оставите да „диша“ за няколко часа.

Дерматолозите не съветват да използвате спрейове за унищожаване на вредители, ако сте решили да воювате с тези нежелани гости. По-добре е да почистите основно леглото си с прахосмукачка.

Разбира се, няма да можете да премахнете всички акари, но намаляването на броя им помага да се предотвратят алергии.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *