В нов костюм петричкият войвода Ст. Божинов се закле като депутат в 44-ото НС, от стола на санданския кмет Ат. Стоянов участва в първото парламентарно заседание и отсече: По-интересно е, отколкото в ОбС

Бившият общински съветник в Петрич и лидер на ВМРО в южния град Стоян Божинов официално встъпи в длъжност депутат в 44-ото НС. Божинов се закле в нов костюм, купен специално за новата месторабота, с вратовръзка и дори кърпичка в джобчето на сакото, и веднага публикува в профила си обещанието освен за благоденствието на Република България да работи и за развитието на община Петрич.

Той присъства и на първото парламентарно заседание – парламентарния контрол, като използва мястото на предшественика си Атанас Стоянов, който стана кмет на Сандански. Все още документите му обаче не са оформени и най-вероятно впоследствие ще бъде настанен на друг стол.

Тепърва новият депутат очаква и да получи ключовете за някое от свободните парламентарни жилища, в които живеят депутатите от провинцията. Възможно е това да е и апартаментът на Стоянов, който до вчера още не бе освободен. Дотогава Божинов ще пътува всеки ден до Петрич, което всъщност не е особен проблем, защото депутатите заседават само в 3 дни от седмицата – вторник, сряда и четвъртък, а в петък, когато е парламентарният контрол, почти никой от тях не остава в залата. Предполага се, че през дните събота, неделя и понеделник народните избраници се срещат с избирателите.

„Интересно е в парламента, много повече, отколкото в Общинския съвет на Петрич”, сподели със „Струма“ първите си впечатления от новата месторабота Божинов. Тъй като по професия е юрист, но има и собствен бизнес, засега петричкият войвода отстоява тезата си, че политиката му е за развлечение, но е решен да използва максимално всичките й механизми, за да помогне за развитието на Петричкия край.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *