Топ теми

В община Сапарева баня събират подписка срещу законопроекта за ВиК асоциация

Председателят на ОбС в Сапарева баня Васил Маргин свиква извънредно заседание на 23 ноември, два дни преди да изтече срокът за обществено обсъждане на законопроект за включване на всички ВиК оператори в Асоциацията на ВиК. В общината вече е започнала подписка срещу проектозакона, подписи се събират във всички села.

Пред “Струма” председателят на ОбС В. Маргин коментира: “Налага се спешно да се противопоставим на този законопроект, който все още не е влязъл в сила. Търся съдействие от Сдружението на общините в България. Има и други общини в България, които не са влезли във водните асоциации. Ще търся подкрепа и от тях. Община Кресна е като нашата община, не е влязла във водната асоциация. Ще търсим и подкрепата на общините Петрич и Сандански, които искат за излязат от тази организация. Заедно можем да постигнем някакъв резултат”, надява се В. Маргин.

Както “Струма” писа, водопроводната мрежа на цялата община Сапарева баня е сменена преди няколко години, а водното дружество е общинско.

От вчера е пусната подписка във всички магазини и заведения на територията на общината, която ще бъде представена пред Министерски съвет.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *