В ОЧАКВАНЕ НА КОЛЕДА! Гласуват бонуси по една брутна заплата – от 2200 до 700 лв., на общинския кмет М. Капитанова и селските управници в Гърмен

Общинският кмет Минка Капитанова и управниците на населени места в община Гърмен са в очакване дали ще получат допълнителни бонуси в размер на брутните им работни заплати, това ще решават местните парламентаристи на следващата сесия.

Предложението е направено в тандем – от председателя на Общинския съвет Исмет Узунов и кметицата Капитанова.

„Кметовете на населените места в процеса на своята работа изпълняват отговорно поставените цели. Реализират успешно инициативи, които допринасят за същественото подобряване дейността на администрацията и обслужването на гражданите и организациите. Кметовете на населените места и кметските наместници имат голям принос в повишаването на събираемостта на местните данъци и такси в общината“, мотивира се дословно Минка Капитанова, подкрепена със същите аргументи и от Узунов.

Ако предложението се приеме, общинската кметица ще получи допълнително 2200 лева, а кметовете и кметски наместници – от 700 до 1030 лева. Това са размерите на брутните им възнаграждения. Най-висока е заплатата на кмета на Рибново Феим Иса, който се очаква да получи и най-големия бонус. Кметицата на Огняново пък може да получи максимум 985 лева.

С най-ниски коледни премии ще са кметовете на Крушево, Ореше, Марчево и Балдево – Ангелина Качамакова, Ракип Камбуров, Розен Марчев и Илиана Гюрнева. Очаква се те да вземат допълнително възнаграждение в размер на 700 лева.

ЕРОЛ ЕМИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *