HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

В ОЧАКВАНЕ НА ПЪРВО КЛАСИРАНЕ В ЮЗУ! Почти 100% от кандидат-студентите приети на първо желание

Почти 100% от кандидат-студентите са приети на първо желание, съобщи зам. ректорът по образователните дейности на ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград проф. д-р Антони Стоилов вчера, ден преди благоевградският университет да обяви първо класиране.

Най-голям е интересът към задочните форми на обучение. Така например 184 са желаещите да учат задочно „Предучилищна и начална училищна педагогика“ /ПНУП/, а местата са 80. Посочилите „Психология“ като първо желание са 82-ма, те се борят за 16 места. Близо 50 са кандидатите за „Бизнес мениджмънт и предприемачество“, а бройките са 8. При 13 места 45 човека искат да учат задочно „Право“. Подобна е картината и за останалите специалности в задочна форма на обучение“, коментира проф. д-р А. Стоилов.

В редовната форма със 100% прием са „Бизнес мениджмънт и предприемачество“, ПНУП, „Психология”, „Счетоводство и контрол”, „Финанси”.

Изключително голям е интересът към „Кинезитерапия“„ където местата са 10, а кандидатите 50. Над 50 са желаещи да се обучават за треньор по вид спорт, при 40 бройки. 60 човека кандидатстват за 52 -те места в „Национална сигурност“, 50 кандидат-студенти се борят за 10 места в специалност „Медицинска сестра”, а 20 си оспорват 8-те бройки  в спец. „Акушерка“.

След обявяването на първо класиране днес /10 юли/ от вторник до неделя /11.07.-16.07./ ще се осъществява записването на новоприетите студенти, като комисията ще работи и в почивните дни

За разлика от предходните години, сега ЮЗУ „Н. Рилски” ще   направи само две класирания, като второто ще бъде обявено на 17 юли, тогава ще стане ясно дали и колко са незаетите места.

За всички останали свободни места ще бъдат приемани кандидат-студенти, отговарящи на условията: диплома за завършено средно образование и положен конкурсен изпит.

Пропусналите досега да се явят на кандидатстудентски изпит /електронен или писмен/ ще имат тази възможност след обявяване на второ класиране на 17 юли.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. само питам...

    Този миндил още ли има мераци да изпитва студентите на бели покривки, а студентките – на бели чаршафи?

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *