В петък изгрява Розова Луна: ето какво трябва да знаем за това явление

Всяка година през април в небето се появява „Розова Луна”. Тази година това ще се случи в нощта на 19 април, петък.

След тази нощ се смята, че растенията и животните се будят за нов живот след дългата зима.

По традиция, в индианската култура кръщавали пълните Луни в зависимост от сезона, в който се появяват. Пълнолунието се казва така за съжаление не заради цвета на Луната. Тя няма да бъде розова. Пълнолунието е наречено така на цветето Флокс. Това е едно от първите цветя, които разцъфват през ранна пролет. Неговите цветове са розови.

луна

Розовата Луна се среща и с други имена като „Луната яйце“ (The Egg Moon) и „Луната риба“ (The Fish Moon).

Пълнолунието отбелязва началото на различни религиозни празници по света – Великден в Източноправославната църква, Пасха при евреите и индуския фестивал Хануман.

В арабската култура нощта на розовата пълна Луна се нарича „бадр“, което означава „пълен“.

луна

Според някои легенди пълната Луна през април има някои мистични способности. Освен че символизира пролетта по Розова Луна се правят и ритуали за ново начало. Най-често срещаният е да изхвърлите всичко старо и ненужно от дома си, като освободите място за нещо ново.

Може и да запишете на лист хартия желанията, които искате да се изпълнят до края на годината. Розовото Пълнолуние се определя и като отличен период да започнете нещо ново.

В такъв ден е позволено да сложим розовите си очила и да гледаме по-позитивно на живота, като забравим за грижите и мечтаем смело за бъдещето.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *