В ПИПАЛАТА НА ПАНДЕМИЯТА! Медсестра в Спешен център – Дупница с Ковид-19, заразен рентгенолог изненадващо се появил на събитие с над 30 души…

Медицинска сестра от Спешен център – Дупница е заразена с Ковид. И двама лекари от общинската болница са настанени в Ковид отделението.

Една от медицинските сестри в Спешен център – Дупница е дала вчера положителна проба за коронавирус. Веднага са тествани всички, които работят в нейната смяна – сестри, лекари и шофьори на линейки. Резултатите се очакват днес.

Както “Струма” писа, заразени с Ковид-19 са и петима от 7-те работещи в Спешен център – Сапарева баня. Заради критичната кадрова ситуация двама от шофьорите на линейки в Дупница са командировани на работа в Сапарева баня. На подадени сигнали на тел. 112 ще се отзовават и екипи на Спешен център – Дупница, за да бъдат обслужени навреме нуждаещите се от спешна лекарска помощ.

Двама лекари от общинската болница в Дупница също са с коронавирус, това са рентгенолог и лекар от детско отделение. Те са настанени в отделението за лечение на Ковид-19. Рентгеново отделение в момента работи само с едни лекар.

В болницата се коментира с тревога, че болният от Ковид-19 рентгенолог е забелязан преди няколко дни при откриването на рентгена в общинската болница, на което са присъствали около 30-ина души персонал и гости. По това време той е трябвало да е под карантина, затова много от присъствалите на тържеството са притеснени да не би да са заразени, в това число и гостите.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *