В понеделник се раждат романтичните мечтатели, във вторник – напористите и неуправляемите… в неделя – непредсказуемите щастливци

Всеки ден от седмицата в съот­вет­ствие с неговия управител в древността се свързвал с определени по­ве­рия, сим­волика и препоръки за ро­де­ните през този ден. Освен това според деня, в който хората били родени, се оп­ре­де­ля­ло и прибли­зи­тел­но тяхното со­циал­но предназначение. Тоест, от раждането им ги готвели за оп­ре­де­ле­на съдба. Най-общо казано, денят, в който се е родил човек, да­ва информация за това като какъв се проявява той в ежед­не­вието и във взаимоотношенията си с другите. Това се прави въз ос­нова на факта, че всеки ден от седмицата е свързан с една от пла­нетите на Слънчевата система /Луна, Марс, Меркурий, Юпитер, Венера, Сатурн и Слънце/, които оказват влияние на човешкия характер и предопределението на инд­и­ви­да, на неговото отношение към останалия свят и към хората, подходящите сфери на дейности, възможностите за най-добрата му реализация и т.н.

По-долу ви предлагаме кратки общи характеристики на седемте дни през сед­мицата, намиращи се под влиянието на 7-те планети, които ги управляват. Добре е да се знае и това, че според астрологията критичните дни са два – вторник и събота (денят на Марс и денят на Сатурн), а към тях се добавя понеделник, заради не­говата двойнственост и емоционално безпокойство, което налага Луната. Щастли­ви­те дни са три –неделячетвъртък и петъкСряда (денят на Меркурий) е двойствен и зависи от позицията на рождената карта на човека, тъй като Меркурий е вестителят на боговете и дава сила на онези планети, с които е встъпил във взаимо­действие.

Понеделник е ден на Луната и носи благоприятните и неблагоприятните свойства на нощното светило, славещо се със своето непостоянство. Тя показва чувствителната страна на нашия живот – тази, която не се поддава на анализ и контрол от страна на съзнанието ни. По тази причина и емоционалната ни нагласа влияе силно върху адекватното ни възприятие на външното обкръжение.

Роденият в понеделник е човек действен, съобразителен, общителен, ро­ман­ти­чен, мечтателен и любознателен. Той е чувствителен, интуитивен и проницателен, по­дат­лив на непостоянство и меланхолични пристъпи. Притежава неспокойна, изпъл­не­на със съмнения и противоречия душа. Понякога дори и малка, но неуместна забе­леж­ка е в състояние да го извади от равновесие.

Това е общителна личност, умееща да прикрива истинските си чувства и развита фантазия. Лесно адаптивна е по отношение на средата и житейските промени. Обича домашния уют, дома, семейството и е верен на партньора си до край.

Понеделник е добър ден за мъже, които търсят услуги от жени.

Луната и понеделникът определено покровителстват жените. Момичетата, родени в този ден, стават прекрасни майки, пазителки на домашното огнище и на традициите на дома. Често обаче хората, родени в понеделник, се оказват капризни, с променливи настроения и непостоянни. Оттук и социалното им предназначение в миналото – ни­ко­га не ги поставяли на отговорна работа, изискваща концентрирано мислене и трезво възприятие. В същото време от средата на родените в понеделник излизали хра­мо­вите жрици, способни да се настроят да възприемат явленията от ефирния свят, тъй като били крайно чувствителни и способни да възприемат най-фините виб­ра­ции.

Жените, родени в понеделник, са малко загадъчни и често странят от другите. Тези дами могат да сътворят с ръцете си невероятно красиви неща, защото се намират под знака на Луната. Те могат да изберат за хоби фотографията например. По този начин ще виждат всичко през призмата на своя творчески поглед. Също така лесно биха им се отдали заниманията с икебана.

В деня понеделник винаги могат да се очакват всякакви изненади, промени и безпокойства, затова се препоръчват занимания с най-първичното в домакинството – чистенето и кухнята. Пари не се дават никому в понеделник, тежка работа не се пре­по­­ръчва в този ден и е прието ограничаване на месната храна.

Понеделник не е благоприятен и за бракосъчетания, защото поставя съпрузите под силното влияние на Луната. Според окултната символика на този ден през го­ди­ната има 3 особено неблагоприятни понеделника: първият понеделник на м. април /денят, когато се е родил Каин/, вторият понеделник на м. август /денят на разру­ше­нието на Содом и Гомор/ и последният понеделник на м. декември /денят на рож­де­ние­то на Юда/.

Подходящи талисмани и амулети за родените в понеделник – фигурки, изра­бо­тени от сребро /металът на Луната/.

Цветове на късмета през този ден: Бяло, светло, сребристо-лунно, перлено и седефено.

–  Белият цвят улеснява нещата в личния живот

–  Белите и светли дрехи, носени в понеделник, подпомагат деловата работа и биз­нес отношенията

–  Сребристото, перленото и седефеното са цветове, които  помагат при затруднения, свързани с движими и недвижими собствености, както и защитават от неприятности

Вторник е денят на Марс и още в древността родените на този ден формирали гръбнака на армията. Тези хора са избухливи, обичат да командват, имат твърд характер и из­би­рат за себе си такава работа, която изисква повече активност и енергия. Те са не­при­дви­дими в постъпките и обичат ярките впечатления. Родените във вторник са много енер­гични и напористи, а понякога и неуправляеми. Най-добрите им качества са спо­соб­ност за борба, самоотверженост, неприемането на сплетни и интриги.

Представителят на вторник е упорит, импулсивен, настойчив, понякога само­на­де­ян и агресивен човек. За сметка на това е мъдър, самоотвержен и умеещ добре да при­крива истинските си чувства. Той е нетърпелив и обикновено първо действа, а после мисли. Въпреки това често му е необходима повече увереност в себе си, затова се нуждае от подкрепата на околните. Най-подходящ партньор за него е такъв, който доброжелателно и ненатрапчиво да му придава самоувереност и да го направлява.

Човекът на Марс винаги иска да играе водеща роля, ръководи се повече от страстта, отколкото от разума и неговата активност винаги е насочена към нещо кон­кретно, макар че именно ярко изразената импулсивност му пречи да довежда нещата докрай.

Жените, родени във вторник, са дейни и активни, но се стремят да си намерят парт­ньор, който да притежава качествата на Марс, а те самите да заемат вто­ро­сте­пен­ната роля във връзката. Могат да си изберат хоби, изискващо активни действия, като например работа с глина, инертни материали и минерали или бояджийство. Съ­що така могат да станат добри масажистки.

Вторник може да се окаже нервен ден, защото тогава психиката е лесно въз­бу­дима и по-остро се проявяват агресивните свойства на характера. Затова във вторник след­ва да се пазим от всякакви  кавги, спорове и конфликти, но денят е благоприятен за разумни бизнес отношения.

Във вторник любителите на пикантни ястия могат да не се ограничават. Денят на Марс позволява употребата на висококалорична храна с много подправки.

Женените във вторник се радват на щастлив брак.

Според поверията да си сложиш цвете на ревера във вторник носи нещастие.

Подходящи талисмани и амулети за родените във вторник  фигурки, изработени от халцедон.

Цветове на късмета през този ден: Червено, лилаво, черно.

–  Червеното помага в любовта

–  Лилавото дарява с правилна  интуиция, особено ако става въпрос за решаване на финансови въпроси

–  Черното защитава от негативни енергии

Сряда е най-веселият ден на седмицата. Сряда се управлява от Меркурий – покровител на търговията, занаятите, знанията и дейностите, свързани със слово, общуване и пре­да­ване на информация. Родените в неговия ден са приказливи, общителни, лесно ус­вояват информация и излагат мислите си. Меркурий дарява своите подопечни с остър език, търговски умения и склонност към дейности, които изискват сръчни ръце. В миналото хората, родени в сряда, били призовани да се занимават с дейности като тези на пи­­сатели, занаятчии, търговци и др.

Представителят на сряда е добър събеседник, умее да контактува и да обе­ди­ня­ва хората, притежава организаторски способности и бързо реагира при променливи си­туации. Отличава се с развит интелект, разностранни интереси и богат житейски опит. Не обича да парадира с качествата и способностите си. Рационален, ам­би­ци­озен и пресметлив, той се стреми към материален успех и почти винаги побеждава съ­перниците си. Успешни сфери за реализации – наука, маркетинг, логистика, ре­кла­мен бизнес, търговски дейности и професии.

Жените, родени през този ден, се намират под покровителството на Меркурий – те са любознателни и са склонни към дейности, изискващи старание. Могат да си изберат хоби в областта на макрамето, плетенето, изработването на изделия от ма­нис­та и др. подобни.

В живота и любовта родените в сряда са твърде мобилни и комуникативни, имат много познати, планове и идеи. В интимната сфера  са склонни към експерименти и не могат да се ограничат само с един партньор.

Под влиянието на сряда и на Меркурий ние се настройваме на активен делови ритъм, ставаме по-възприемчиви, мислим по-бързо и по-точно. Важните покупки са удачни най-често в понеделник, сряда и четвъртък.

Сряда е благоприятна за пътувания, търговски сделки и занимания с умствен труд.

Срядата не е благоприятна за занимания с държавни дела, с политика и с общу­ва­­не с началството. Според окултизма срядата не е подходяща и за бракосъчетания, а според  поверията, когато тя се падне по новолуние, е лошо предзнаменование.

Най-доброто меню за сряда е разнообразие от зеленчуци, различни яхнии, салати и отказ от месо и млечни продукти.

Подходящи талисмани и амулети за родените в сряда  зарчета за игра, изра­бо­тени от сребро или слонова кост.

Цветове на късмета през този ден: Синьо, зелено, шарени и пъстри, весели цве­тове.

–  Зеленото носи късмет в любовта и печеленето на пари в този ден

–  Синьото спомага за подобряване на общото здравословно състояние и паметта

Четвъртък

Денят на Юпитер и този на хората, отнасящи се много сериозно към семейството. В стари времена от родените в четвъртък излизали прекрасни законодатели, чинов­ни­ци, жреци. Хората на Юпитер и днес предизвикват уважение и привличат с досто­ле­пието си, но могат да се окажат високомерни и самоуверени, макар че винаги се ста­раят да бъдат справедливи. Те излъчват усещане за авторитет и власт и не си пред­ста­вят за себе си друго, освен ролята на организатор или ръководител, направляващ действията на околните.

Човекът на Юпитер сякаш през цялото време вразумява другите, а целият му жи­вот е сякаш пример за останалите. Той е силен, смел, целенасочен, с развита ин­туиция и способност да предугажда бъдещи събития. Жизнен, ентусиазиран, сър­де­чен и комуникативен, човек-оптимист, който обича и уважава и е готов на всичко за хората. Избягва споровете и предпочита да решава проблемите мирно и спокойно, но понякога проявява натрапчива упоритост. Стреми се към успех, умее да изслушва, но обикновено не се съобразява с чуждото мнение. Прави каквото сметне за добре и трудно отстъпва. Обича спорта, животните и пътуванията.

Жените, родени на този ден, будят всеобщо уважение. Те умеят да постигат ус­пех във всяко начинание. За свое хоби могат да изберат шиенето, бродерията, ръко­делието.

И двата пола имат добри възможности за успешна кариера в области като поли­ти­ка, религия, администрация, организация и управление на всички нива.

Ако отдавна отлагате разговор с началника си, например по повод увеличение на заплатата, направете го в четвъртък – най-вероятно тогава той ще е настроен добро­на­мерено и ще се постарае да бъде справедлив. В случай на неуспех, изчакайте още сед­мица и опитайте щастието си отново в четвъртък.

В този ден ние сме най-комуникативни и общителни. Ако планирате делови пре­го­во­ри, срещи с приятели, подходящо е да изберете този ден на Юпитер, когато кон­так­ти се осъществяват и установяват най-добре.

В четвъртък най-полезна е леката диета, а още по-добре – лечебното гладуване.

Според някои традиции в четвъртък не трябва да се работи ръчна работа и да се носи рубин. Този ден е благоприятен обаче за женитба, а в Ориента това е най-под­хо­дя­щия ден за бракосъчетания и прекрачване прага на дома от младоженците.

Подходящи талисмани и амулети за родените в четвъртък – фигурка на малко чукче.

Цветове на късмета през този ден: Жълто, зелено, виолетово и индиго.

–  Жълтото помага във всяко едно отношение

–  Зеленото привлича  нови приятели и носи късмет в работата и бизнеса

Петък

Денят на Венера – покровителка на любовта и изкуствата. Хората, родени в петък, са обаятелни, вежливи, чувствени, ласкави и за тях е много важна външната красота – копринени чаршафи, мека светлина… Артистичността им често ги води към работа в сферата на естетиката, изкуството и любовта. В петък на света идват естети, актьори, хора с творчески заложби, миротворци и носители на мира – това са най-добрите им качества. Тези индивиди са хора надеждни, практични и на тях може да се разчита бук­вално за всичко.

Родените в петък са привлекателни, умни, кокетни, красноречиви, практични и чувст­вителни. Податливи са на променливи настроения и не понасят песимизма, стра­­данието, подчиненото положение. Обичат удоволствията и се стараят да внесат радост, красота и оптимизъм в живота – своя и на околните. Приятно им е само с партньори, които им предлагат свобода и комфорт, като не ги ограничават с ревност и по­­дозрения. Понякога им е трудно да бъдат задържани само в тесните рамки на се­мейството и на битовите проблеми. Въпреки това държат много на дома и домашния уют, умеейки да създават приятна атмосфера и да сплотяват близките си. Обик­но­ве­но ги привличат езотериката, астрологията и нетрадиционната литература.

Жените, родени в петък, допринасят за мира, спокойствието и хармонията в дома и на работното място. Тези дами имат творчески наклонности и естетически усет. На тях би се отдало с лекота  хобито да свирят на различни иструменти или да се от­да­дат на рисуване.

Петък – денят на Венера се характеризира с емоционален подем и повишена чув­ст­вителност. Той е най-добър за рандевута и срещи – дори със собствения съпруг/а. Пе­тък е най-подходящото време за запознанства, свързани с любовни контакти, а та­ка също и за сключване на брак (четвъртък също е добър).

Най-подходящото меню за петък са тестените изделия и сладките неща.

Според някои вярвания в този ден Ева е дала на Адам да отхапе от ябълката и затова петък се счита за неблагоприятен. В окултизма пък се приема, че нощта на петък срещу събота е „сабат” – времето, когато се събират вещиците и дяволите. Ня­кога в Англия и Съединените щати петък бил денят, в който бесели престъпниците.

Подходящи талисмани и амулети за родените в петък – фигурка на малка звезда.

Цветове на късмета през този ден: Розово и светлосиньо

–  И двата цвята имат еднакво влияние. Носени в петък, те помагат в любовта, в орга­ни­зационните дейности и деловите ангажименти

Събота

Денят на Сатурн – една много сериозна планета. В този ден се раждат философи, учени, учители – хора, отнасящи се отговорно към всичко, което става в тях, с тях и около тях. Дори ако този човек е съвсем обикновен – вие винаги можете да раз­чи­та­те на него, той няма да ви изостави в беда.

Със събота се асоциира всичко, което е свързано с уединението, с тайните. Хо­ра­та на Сатурн  често пъти са единаци и философи-самотници. Те са сдържани, слаби и аскетични. В живота се държат обособено и в древността от тях ставали добри шпиони и специалисти в онези области, където е необходимо да се пази тайна.

Роденият в събота се отличава с голямо трудолюбие, сила, ентусиазъм, тър­пе­ние, развит интелект, импулсивен характер, развито чувство за дълг и отговорност. Той е сериозен, самостоятелен, рационален, практичен и дискретен човек. Обик­но­ве­но в личния живот не му върви „по мед и масло” и/или се намира под влиянието на ро­до­ва карма, но със своя труд, големи усилия и постоянство е в състояние да постигне завидни резултати и уважение. Понякога е голям мърморко и критикар.

За хората на Сатурн брачните вериги са свещени, те почти никога не се влюбват от пръв поглед и се стараят да държат юздите на своите чувства. Непристъпността на родения в събота може да рухне само когато му се даде да разбере, че може да е сигурен във вас, и че вашите чувства са проверени. Тогава можете да се учудите на проявената от него импулсивност и завладяваща чувственост.

Жените, родени в събота, са много загадъчни и малко дистанцирани, за което влияние има присъствието на Сатурн. Като хоби, в кулинарно отношение те нямат равни на себе си. Също така могат да изработват различни видове кукли и са добри в ръкоделието.

Събота е денят, избран от Бога за създаването на човека. Тя е идеален ден за бракосъчетания и предлага най-голяма гаранция за щастие. Според някои поверия в събота не трябва да се сменя работата, защото това носи нещастие.

Съботата е благоприятна за занимания с индивидуални проблеми, медитация, окултни занимания, приключване на нещата и окончателното им анализиране. Денят е благоприятен и за дейности, свързани с имущество, особено недвижимо, за по­ла­гане на фундамент, за строителство.

И да напомним, че в събота е добре да се говори по-малко и да се мълчи повече. В този ден е целесъобразно да се откажем от алкохол, лютиво, пушено и да не зло­упот­ребяваме с мазни блюда.

Подходящ талисман и амулет за родените в събота – фигурка на лъв или лъвица

Цветове на късмета през този ден: Тюркоазено и кафяво

– Тюркоазеното помага човек да е активен  на работното място и да привлича при­ятелства и пари

– Кафявото също привлича пари, но пази и от неприятели, и стимулира мозъчната активност

Неделя

Денят на Слънцето, което хората, родени на този ден, са обречени да „носят“ със себе си през целия живот. Дори и ако времето е облачно и дъждовно, те все едно са най-щастливите от всички останали, родени в другите дни на седмицата. Творческият под­ход на „слънчевите“ хора винаги им помага, той им заменя, например чувстви­тел­ността на „понеделника“ и гъвкавия ум на „срядата“. В любовта при тях всичко из­бух­ва и сияе като фойерверк, а и в другите свои дейности те са непредсказуеми.

Родените в неделя се отличават с жизнен, енергичен и амбициозен характер, с обаяние, доброта, откровеност, спокойствие и уравновесеност. Обикновено са къс­мет­лии и им върви почти навсякъде и във всичко. По тази причина често са склонни до определена възраст /35 години/ да почиват „на лаврите си” и да не полагат осо­бе­ни усилия за бъдещето. Добре е, ако партньорът на тази личност е роден  в четвъртък /то­гава се раждат властните и взискателни хора/, който би могъл да насочи и до­раз­вие способностите и многобройните заложби на слънчевия човек.

Неделя е денят на големите планове и оригиналните решения на наболели про­бле­ми. Неделята е свързана със Слънцето, което е символ на персоналност и инди­ви­дуалност, показва активното проявяване на човека в околния свят, на осъзнаването на своето място в него, на активното светоусещане и силното творческо начало.

Жените, родени в неделя, са винаги преливащи от щастие. Те са под знака на све­ти­лото, което ги зарежда с енергия и всяко начинание им се отдава без много труд. Като хоби най-много биха им подхождали заниманията с градинарсво, цветарството и направата на различни накити.

В неделя най-силно се проявява въздействието на Слънцето, което дава активен подем на жизнените сили. Този ден обаче е неподходящ за делнични грижи, защото тогава психиката ни се стреми да се освободи от седмичното напрежение. Неделята не бива да се прекарва в уединение или да се правят авантюристични сделки. Денят не е подходящ и за нови запознанства. В неделя следва да се пристъпва към нови де­ла, да се започва лечение и други оздравителни процедури.

Неделя ви дава пълна гастрономична свобода.

Чудесно е да се родиш в неделя, защото това най-често е гаранция за необик­но­вена съдба, за лесно побеждаване на силите на злото и за успешни начинания. Спо­ред поверията обаче сменянето на спалното бельо в неделя носи нещастие.

Подходящи талисмани и амулети за родения в неделя – всякакви фигурки, изра­бо­тени от злато.

Цветове на късмета през този ден:  Жълто, кремаво, златисто и оранжево.

– Жълтото и кремавото придават оптимизъм и вяра в собствените сили като също по­магат  във всяка дейност

– Златистото и оранжевото улесняват  отношенията  с близките и приятелите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *