В последния работен ден на 2020 г. кметът Р. Томов подписа договор за 1.5 млн. лв. със софийска фирма, 8 кандидати за апетитната поръчка отстранени

Осем дружества са отстранени от мащабна обществена поръчка на община Благоевград за доставка и монтаж на оборудване за управление на трафика и система за информиране на пътниците в реално време в рамките на проект за внедряване на електронна система за управление на градския транспорт. Поръчката се проточи от края на май, когато се регистрираха и отвориха офертите на участниците в две обособени позиции, но чак след средата на декември се стигна до отваряне на ценовите предложения.

Прогнозната стойност на поръчката бе 1 398 746,40 лв. без ДДС, като цената включваше 1 247 080 лв. за доставка и монтаж на оборудването и 151 666,4 лв. за проектиране, изграждане и монтаж на 80 информационни табла на метални рамки на спирките.

7 месеца след отварянето на офертите на кандидатите е преценено, че единствената фирма, отговаряща на всички изисквания на общината по първата позиция, е „Инфосистемс интернешънъл“ ЕАД с регистрация в София. Тя е собственост на „Информикс груп“АД , представлявана от Николай Симеонов, и е предложила цена за изпълнение на поръчката 1 243 513,60 лв. без ДДС, което е само с 3567 лв. по-малко от обявената от общината сума.

Със заповед на кмета на Благоевград инж. Румен Томов, подписана в последните минути на последния работен ден от миналата година, „Инфосистемс интернешънъл“ ЕАД е обявена за победител в оспорваното състезание.

Отстранени от него по различни причини са останалите осем дружества. Те са регистрираните в столицата „Балистик Сел“ ЕООД, „Сименс Мибилити“ ЕООД, обединение „Благоевград транс“ ЕООД, „Консултантска агенция по информационни технологии“ ЕООД, Консорциум „Телелинк Смарт Системс“, Консорциум „САППС – Благоевград 2020“, унгарското дружество „Trapeze finland Oy” и пловдивското „Иком“ ООД.

Със 100 точки на първо място по изпълнение на поръчката по позиция № 2 е класиран Консорциум „САППС – Благоевград 2020“ с най-ниска ценова оферта от 128 917,20 лв. без ДДС. Той обединява „Новател“ ЕООД и „Т-Системс Унгария“ АД. Второто място заема „Сиском Инженеринг“ АД с предложена цена 141 050 лв., трето остава благоевградското дружество „Елкомплект – 2004“ ЕООД, собственост на Георги Василев, с ценово предложение от 148 490 лв. без ДДС.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *