В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 14 ДНИ! Допълнителни мерки в Пернишко заради повишения брой болни от Covid-19, сватбите с до 50 гости, кръщенките с до 30

РЗИ – Перник предлага във връзка с покачване на броя на положителните случаи на Covid-19 и преминаването на критичната точка от над 120 болни на 100 000 население в област Перник допълнителни мерки към заповедта на Министерството на здравеопазването с цел ограничаване на заболеваемостта. Това беше обявено вчера на Областния оперативен щаб от шефа на РЗИ – Перник д-р Торнев. Срещата се проведе онлайн и беше ръководена от зам. областния управител Иво Иванов. В нея взеха участие представители на шестте общини, болниците и отговорните институции.

Мерките включват преустановяване провеждането на закрито на колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи. Да се прекратят дейностите на клубовете за пенсионерите и инвалидите на територията на област Перник и игралните зали да бъдат с намалено работно време до 22 часа, а през останалото време да създадат организация и контрол на  броя на клиентите в съответния обект, са другите мери, които предлага д-р Торнев.

В мерките се посочват и ограничаване на хората на груповите празненства. За сватба броят на гостите трябва да е до 50 човека, а за кръщене до 30 човека в затворено пространство. Мерките ще бъдат въведени от 30 октомври 2020 г. за срок от 14 дни.

Регистрираните случаи на заразени с Covid-19 по общини за периода 15 -28 октомври са: Перник – 303, Радомир – 18, Брезник – 9, Трън – 3, Земен – 4, Ковачевци – 1.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *