В следващите няколко дни по пътищата ще е ужасно!

Специализирано звено за инспекция, в което участват експерти от министерствата на транспорта, вътрешните работи, АПИ, както и от Университета по архитектура, строителство и геодезия, ще обследват тунелите.
Те да дадат експертна оценка за състоянието им, която съвпадат с трансевропейската пътна мрежа, и да дадат предложения за краткосрочни и дългосрочни мерки за подобряване на състоянието им.

По време на инспекциите между 8 ч. и 17 ч. ще бъде въвеждана временна организация на движението. В петък и през почивните дни експертите няма да работят на терен, за да не се затруднява трафикът.

Проверката стартира утре, 21 февруари, от 8 ч. до 17 ч. последователно в десните и левите тунелни тръби ще бъде ограничено движението по изпреварваща лента и ще бъде намалена скоростта в участъка на трите тунела на АМ „Люлин“ при 7-ми, 10-ти и 14-ти километър.

На 22 февруари (сряда) от 8 ч. до 17 ч. ще бъде ограничено движението по АМ „Хемус“ в участъка от пътен възел „Витинска река“ при 30-ти км до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км. Ще бъдат обследвани левите тръби на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ и двете тръби на „Топли дол“.

Движението на всички МПС ще се пренасочва от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 до гр. Ботевград, от там по път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км на АМ „Хемус“, където трафикът ще се включва в автомагистралата. Обходният маршрут е и за движещите се в обратната посока.

На 23 февруари /четвъртък/ от 8 ч. до 17 ч. последователно ще бъде ограничено движението през дясната и лявата тръба на „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“. Движението ще се осъществява двупосочно в свободната тунелна тръба.

През следващата седмица ще бъдат обследвани „Траянови врата“ на АМ „Тракия“, двата тунела на АМ „Струма“ и по път I-1 София-Кулата./БЛИЦ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *