В „Стомана Индъстри“ готвят съкращения заради коронавируса, първо най-застрашените – пенсионерите

Работници от пернишкото металургично предприятие „Стомана Индъстри“ са силно притеснени от подготвяните от ръководството съкращения на персонал, научи „Струма“. В предприятието работят над 1000 души, то е собственост на гръцката групировка „Виохалко“ и е най-голямото на територията на общината. Засега се готвело освобождаване от работа на пенсионерите, които били застрашени от опасния вирус.

Работници сигнализират, че няма лични предпазни средства и дезинфектанти, а препарати се оставяли само при началник-смяната и там служителите се дезинфекцирали преди работа. Металурзите търсили съдействие от РЗИ – Перник, но до момента предпазни средства не са осигурени. Вчера на голяма част от работниците били раздадени бланки, на които хората да се разпишат, че са запознати с противоепидемичните мерки, но се оказало, че на тях имало само празно поле за подпис без обяснения.

Продукцията на „Стомана Индъстри“ в голямата си част е предназначена за износ и заради стагнацията на пазара работниците се притесняват, че в скоро време цялото предприятие ще спре работа. Това ще обрече на мизерия 1000 семейства, някои от които изплащат кредити.

Официална информация за съкращения от ръководствата няма, но вече цяла седмица има напрежение сред работещите във фирмата.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *