В с. Черниче започна изграждане на футболно игрище с изкуствена настилка

В село Черниче, община Симитли, започна изграждане на футболно игрище с изкуствена настилка. Вчера започнаха първите строителни дейности, стана ясно от снимките, които публикува в социалната мрежа депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов. Средствата са в размер на 90 000 лв. от Министерството на младежта и спорта.
Изграждането на игрището е възложено след търг на софийска фирма, като по план трябва да бъде готово до края на септември, а спортният министър Красен Кралев обеща да дойде на откриването му. Впоследствие се предвижда да бъдат направени две трибунки и около 50 седалки за публиката на игрището в евросело Черниче, разкри Ст. Апостолов.
“Гордея се с това, че в община Симитли почти няма село, в което да не е изградено подобно спортно съоръжение, което да се ползва от местните жители. Дори смея да твърдя, че едва ли в страната има друга община с толкова много спортни игрища и детски площадки”, добави депутатът.
В момента тече сериозен ремонт в двора на училището в Симитли, който ще бъде превърнат в модерна спортна площадка – с писта, тенис кортове и игрища.
БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Пеле Еузебиев

    А има ли в тома село достатъчен брой старци, за да направят футболен отбор?

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *