В. Цветкова официално напусна като заместник на Минка Капитанова

В късния петъчен следобед заместник-кметът на община Гърмен Величка Цветкова е подала оставка от поста си, научи „Струма“. Това стана десет дни след решението на общинското ръководство на Политическа партия ГЕРБ, на която Цветкова е член, тя да напусне заместниккметската си длъжност.  Решението бе взето и подкрепено с личното присъствие на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов.

Величка Цветкова, която е дългогодишен експерт в Бюрото по труда в Гърмен, бе лично поканена да заеме заместниккметското място от кметицата на общината Минка Капитанова. Като служител в бюрото, тя имаше голям опит в работата с безработните, и особено с ромите от гърменското гето „Кремиковци“.

Преди близо два месеца обаче възникна принципен конфликт между кметицата Минка Капитанова и общинското ръководство на ПП ГЕРБ. На последните избори преди три години Капитанова, която се яви на балотаж срещу Ахмед Башев, бе издигната от независимо движение. Тя бе подкрепена от ГЕРБ и спечели твърдо кметския стол на Башев след 16-г. негово управление. Внезапно обаче тя заедно със съветниците от нейното движение и тези от „Движение 21” премина в редиците на ДПС.

Общинското ръководство на ГЕРБ, което подкрепяше и заместничката й, се разграничиха от Капитанова и поискаха оттеглянето на Величка Цветкова. Десетина дни Цветкова се двоумеше, но в петък все пак се реши да спази партийното решение и от днес се връща като експерт в гърменското Бюро по труда.

КАТЯ ПЕЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *