В Япония отвори кафене за дрямка

Най-лошата страна на това да сте навън е, че не по всяко време може да си подремнете. А понякога определено имате нужда от лека дрямка, особено ако сте имали повече работа.

Но докато правите планове и мечтаете за леглото у дома, в Япония отвори ново кафене, което успя, макар и за няколко дни, да направи света по-добро място.

За 10 дни район Harajuku в Токио беше дом на кафене за дрямка. Слабо осветеният ресторант разполага с 10 легла – всяко оборудвано със слушалки и специална светлина за оптимална дрямка.

Кафето, което оперира под марката Nescafe Harajuku, е партньорство между Nescafe и France Bed Co., които предоставят матраци за 9 000 долара. Откриването беше на 17 март, който е Световен ден на съня. То остана отворено до 26 март.

Гостите на кафенето имат задължение да поръчат храна, след което могат да легнат за двучасова дрямка. След ставане клиентите получават чаша кафе.

Nescafe Harajuku обаче не е прецедент в Япония. През 2012 г. в различни части на Токио отварят няколко такива кафета. Тази тенденция обаче все още е нова, може би защото повечето хора се чувстват неудобно да спят в компанията на непознати хора.
Тепърва ще се разбере дали тази тенденция ще остане устойчива и дали подобни заведения няма да станат нещо обичайно. /profit.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *