В 10.00 часа днес изправят в съда благоевградската аптекарка Св. Тюлекова, задържана за търговия с лекарства на раково болни

Днес изправят в Специализирания съд аптекарката от благоевградската онкоболница Светлана Тюлекова, задържана при акцията на ГДБОП за търговия с лекарства на раково болни в “Св. Мина”. Делото срещу 58-годишната аптекарка за определяне на мярката за неотклонение е насрочено за 10.00 часа.

Както struma.bg писа, в четвъртък след 14 часа екипи на Специализираната прокуратура и ГДБОП направиха внезапни проверки в благоевградската онкоболница “Св. Мина”, в столичната хематологична болница “Йоан Павел”, която се намира в сградата на Пета градска болница, и в още една болница в Пловдив. Антимафиотите атакуваха болничните заведения заради получен сигнал за злоупотреби с медикаменти за лечение на раково болни. Съмненията са за схеми, при които на пациенти са изписвани едни онколекарства, а са прилагани други.

Подробности за скандалните арести и участието на Светлана Тюлекова в организираната престъпна група за търговия с лекарства на раково болни четете в днешния брой на вестник “Струма”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *