В 11 Ч. ПРОЕХТЯХА ИЗСТРЕЛИ! Трима слязоха от джип и извадиха оръжието

Служители от РУП – Радомир изясняват случай на незаконен лов. На 9 септември в Районното управление е подаден сигнал, че в земенското село Горна Врабча, в труднодостъпна гориста местност е убита без надлежно разрешително дива свиня.

Председателят на ЛРС в Радомир Иван Видоловски, който е от селото, към 11 ч. чул изстрели, по-късно бил извикан от Кирил Леонов при кметския наместник, където станало ясно, че е забелязан джип с трима души. Двама са били с ловни пушки, а един с карабина, с тях имало и ловни кучета. Веднага е съобщено на телефон 112, а междувременно Видоловски, Леонов и кметският наместник с джип тръгнали в посоката, където е видян джипът с бракониерите. По пътя те били пресрещнати, но не дали смислено обяснение какво търсят в гората, имат ли бележка за лов по време, когато е забранен. Тримата казали, че има убито прасе, качили се на джипа и си заминали.

Видоловски, Леонов и кметът се разпръснали да търсят прасето, открили над 150-килограмовото животно заклано, но бракониерите не успели да го изнесат от долината и го изоставили. Пристигнали полицаи, а по-късно с помощта на жандармерия е задържан единият от бракониерите, който е от село Мурено. Полицията работи по установяване и на другите двама, уведомени са представителите на Горското стопанство в Земен и работата по случая продължава. Започнато е досъдебно производство.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *