Гаднярите, с които никога да не се обвързвате

Наистина, хората и връзките са безкрайно сложни и не бива да съдим прекалено сурово всеки срещнат за неговите недостатъци. Но определени типове мъже са 100% токсични за една връзка.

Това са гадняри, с които сте обречена на нещастие, ако ги допуснете в живота си. Ето защо са опасни и как да ги разпознаете.

Контролиращият
Никой, дори едно малко дете, не заслужава да се държат с него като с куче на каишка. Ако усетите, че сте изпаднала в позиция непрекъснато да се обяснявате и да търсите одобрение от мъжа си, вероятно той е от токсичните типове. Той ви държи сметка за начина, по който се обличате, за какво си харчите парите, с какви хора се срещате и колко често се чувате с майка си по телефона. Но трябва да знаете, че една хармонична и здрава връзка се базира на независимостта на всеки от двамата партньори, най-вече на свободата да мислиш сам и да взимаш решения.
Егоистът
Едва ли има нужда да ви го описваме подробно – с този тип се е сблъсквала всяка жена. Обикновено това са отрочетата на майки-орлици, които са обгрижвали всеки техен каприз до около 30-годишна възраст. Егоистът е изградил дълбоко в себе си изкривена представа за връзките с жените и не може да му се помогне с нищо, той просто никога не е правил нещо за другите и дори мисълта за това го разгневява. Ако сте попаднала във връзка с егоист, седнете на спокойствие със себе си и се запитайте: какво получавам аз в тази връзка? Ако отговорът е “нищо”, време е да се отправите към изхода.
Отсъстващият
Той не си вдига телефона, не отговаря на съобщенията ви, а в петък, точно когато е трябвало да прекарате уикенд извън града, му “изскача нещо непредвидено”. Отсъстващият е на линия само когато на него му е изгодно и няма никакъв смисъл да му се търсят оправдания. За него връзката с вас не е приоритет и по-добре навреме да осъзнаете това.
Манипулаторът
Много опасна порода. Ще го познаете по това, че насаме с вас се държи по един начин, а пред други хора става съвършено друг. Подлага ви на емоционален и психически тормоз, постоянно ви вменява чувство за малоценност и вина, във всеки разговор извърта фактите и изопачава репликите ви… Изобщо, в негово присъствие се чувствате като болна и това безпогрешно издава, че си имате работа с гадняр.
Същевременно той знае как да блесне пред роднини и приятели. За “публиката” е винаги мил с вас, великодушен, разумен, засмян – до степен собствените ви родители, както и приятелите ви да го обожават и да се обръщат срещу вас в споровете. Всеки опит да разрешите конфликтите си с него открито е като черна дупка, която ви засмуква. Шансът е нулев, най-добре бягайте бързо, преди този тип да разсипе психиката ви.
Мъжът, който ви замазва очите с глупости
Този гадняр много добре знае как да си служи с думите. Той не изпълнява обещанията си и е много кофти партньор, но винаги ще намери перфектните аргументи за това. Цар е в това да извърта фактите така, че да обслужват каквато версия му е изгодна в момента. Мъж, който в най-добрия случай е губене на време. В най-лошият – ще ви разбие сърцето.
Обсебващият
Вечно има някаква “тежка” драма на плещите си и очаква вашият свят да се върти около него. Точно когато най-после сте се организирали с приятелки да вечеряте по женски, той ще се завърне от работа с някакъв ужасен проблем и ще се нуждае от вашата утеха. Само след няколко седмици с него ще осъзнаете какъв безнадежден мрънльо е – но може да се окаже и по-лошо. Този тип мъже често са подвид на Манипулатора – те ви обсебват, като си играят с майчинския ви инстинкт и ви вменяват чувство за вина.
Мъжът, който е решен да ви промени
Отначало ще се шегува уж безобидно с някакви ваши недостатъци, като с времето ще премине към открита и често недружелюбна критика. Отвратителен и комплексиран тип, който няма воля да се справи със собствените си недостатъци, затова атакува вас и се опитва да ви подобрява. Ще ви натяква, че “се обличате като момче”, не сте достатъчно амбициозна в работата си, ядете твърде много, не знаете как да се забавлявате и какво ли още не. Правилното решение е само едно – изчезвате от живота му и му давате шанс да потърси тази съвършена принцеса, за която очевидно бленува.
 
Мъжът, когото вие сте решена да промените
Да започнем с това, че той е вече възрастен човек и е късно вие да градите навиците, характера и възгледите му за живота. Струва ви се, че е страшно умен, но му липства амбиция? Че е добър човек, но просто не знае как да се държи с една жена? Че би бил страхотен съпруг, само ако можеше да не пие толкова? Идеята, че вие ще го спасите от него самия е опасна въртележка, на която е по-добре да не се качвате. Решението за промяна може да дойде единствено от самите нас, при наличието на натрупан опит и на достатъчно мъдрост и ясно съзнание. Не е ваша мисия да оправяте нечий живот – със сигурност ще се провалите. Ако той ви прави нещастна такъв, какъвто е, оставете го да се оправя с демоните си и потърсете късмета си другаде.Агресивният
За съжаление, този тип се среща по-често, отколкото повечето хора осъзнават. За разлика от Манипулатора, той ви наранява и физически. Обикновено в началото на връзката е голям чаровник, но забелязвате, че на моменти рязко става мрачен. В хода на връзката, напрежението осезаемо се трупа. Започва да ви измъчва смътен страх, че може да направите или кажете нещо “нередно”, което да го провокира. Стигне ли се до физическа агресия, не се колебайте да си тръгнете веднага, като вземете всички възможни мерки срещу него, включително законови – потърсете помощ и си извадете медицинско свидетелство.
Дори не си и помисляйте, че той всъщност “не е такъв” и че с любовта си можете да го промените. Мъжът, който посяга на половинката си, има сериозни проблеми и не е ваша работа да ги оправяте, още по-малко е ваша работа да търпите. А ако имате и деца, то сте длъжна да действате на мига, колкото и да ви плаши раздялата. Потърсете помощ от приятели, близки, както и от организациите, които са специализирани в това да оказват подкрепа на жени във вашето положение. И не забравяйте, че не вие, а той има от какво да се срамува.Ревнивецът
Неговите обвинения (директни или прикрити) са постоянни и това е форма на психически тормоз. Да, когато обичаме и ценим някого, ние искаме да го задържим в живота си. Понякога се чустваме несигурни и имаме въпроси. Но когато въпросите са постоянни, когато се чувстваме принудени да ограничим социалните си контакти, когато живеем в страх от следващата “атака” на ревнивеца и не минава и седмица без сцена, значи говорим за гадняр и е малко вероятно нещата някога да се оправят.

loading...


Мъжът, който постоянно се оплаква
Той никога и за нищо не е в състояние да ви бъде подкрепа и опора. Ако кажете, че сте имала тежък ден, ще отговори “Чакай да ти кажа на мен какво ми се случи!” След което ще ви натовари с подробен преразказ на проблемите си и после ще смени темата, забравяйки изобщо, че сте имала да му казвате нещо. Неговите тегоби винаги са по-големи от вашите. Желанието му да ви изслуша и да вникне в проблема ви, както и да разбере как се чувствате, е нулево. Наличието на истинска обич също.

 
Този, който не спира да зяпа други жени
Всичко прекалено е вредно, така е и с мъжкото внимание към останалите жени. Няма мъж, който да не се загледа понякога след симпатично момиче. Гаднярът обаче го прави постоянно. Погледът му шари, когато сте в ресторант или в кафене; той зяпа в пазвата на касиерката, докато си плаща сметката за телефон и пуска поглед по бедрата на приятелките ви, а на всичкото отгоре не спестява и одобрителните шегички. Обяснението е просто и няма да ви хареса. Имате или комплексар, който не спира да си фантазира за завоевания, или човек, който не ви обича и автоматично се оглежда за нещо друго.
Изневеряващият
Изневярата се случва почти във всяка връзка на някакъв етап. Хубаво е да сме наясно с този факт и да помислим как бихме реагирали, дали сме способни да дадем втори шанс и при какво положение. Неслучайно казваме втори шанс – а не трети, четвърти и т.н. Защото ако мъжът до вас го прави отново и отново, вече не става дума за случайност или моментна слабост, а за начин на живот и липса на всякакво уважение към вас. За него вероятно сте нещо като сестра и майка в едно, сигурен пристан, където да се приютява, когато му омръзнат приключенията. Но дали сте мечтала точно за такава роля?
 
Лъжецът
Всички послъгваме понякога, но има “добри” и лоши лъжи. Ако мъжът лъже често, при това с користни цели, той е гадняр. Не говорим за случаите, когато например сте си купила нова рокля за огромна сума, която не ви стои страхотно, но няма как да я върнете. Ако той ви излъже, за да пощади чувствата ви, това даже е добър знак. Ако обаче ви наранява с лъжите си и цели с тях лична изгода, стягайте му куфарите.Този, който се присмива на целите и мечтите ви
Ако партньорът ви не вярва във вас и не подкрепя мечтите ви, значи ви дърпа назад. Няма значение дали мечтаете да станете известна танцьорка на танго, шеф на банка или да живеете на плажа на остров – вашата истинска половинка ще уважава това, което е в душата ви и от което имате потребност. Не е нужно да грабне куфарите и да поеме на секундата с вас към мечтаната дестинация, но ако се държи подигравателно и със сарказъм, този мъж е гадняр – и освен това не ви обича. Изберете мечтите си и се отървете от него!

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *