Газова бутилка гръмна в ръцете на таксиметров шофьор, транспортираха го в „Пирогов”

Таксиметров шофьор от село Долистово, община Бобов дол, едва оцеля, след като газова бутилка гръмна в ръцете му. Георги Борисов, на 59 г., е транспортиран по спешност в клиниката по изгаряния в „Пирогов”.

Инцидентът се случил около 20,00 ч. в събота.

Същия ден семейството на пострадалия заклали прасе, като част от месото сложили в буркани. Газовата бутилка била съхранявана на открито и при минусови температури. Георги Борисов я внесъл в банята, която се намирала между къщата му и селскостопанска постройка, и запалил газта, като сложил отгоре в съд буркани, пълни с месо. След минути бутилката избухнала и обгорила ръцете и гърба на таксиметравия шофьор. Стъкла от буркани и парчета месо се разхвърчали във всички посоки. Близките му, които били вкъщи по това време, едва успели да го измъкнат от огнената стихия и го сложили в снега, за да го загасят. Огънят се бързо се разпространили към селскостопанската постройка и къщата на семейството. Съседи наскачали и кой с каквото може започнали да гасят. Някой извикал помощ на тел 112. На място пристигнали два пожарни автомобила, които с часове гасили пожара и не допуснали огьнят да обхване и селскостопанската постройка, в която се съхранявала храна за животните. Спасена е и къщата на семейството.

С линейка Георги Борисов е закаран в Спешен център – Дупница, а оттам е транспортиран за „Пирогов” в клиниката по изгаряния. Ще се наложи операция, заради което близките са търсили кръводарители сред приятели и съселяни.

Изгарянията от огъня по дланите и гърба на Георги Борисов са дълбоки, но няма опасност за живота му. Лечението му ще трае дълго, коментираха медици от Спешен център.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *