Гайдарят от Банско Ж. Михайлов се ожени за славея на народното пеене Н. Александрова

След дългогодишна искрена любов талантливата и чаровна ръководителка на детската фолклорна група „Банска младост“, славеят в народното пеене Нели Александрова, и любимият й – един от най-добрите гайдари в страната – Жан Михайлов, минаха под венчило /сн. 1/. Младата двойка, която цяло Банско обича, си казаха заветното „да“ и се врекоха във вярност и преданост пред стотици близки и приятели, които пристигнаха от цялата страна, за да споделят радостта им. За едно от най-важните събития в живота си двамата избраха родния град на младоженеца – Банско, където вдигнаха пищна сватба. Кумове и духовни наставници на младоженците станаха близките им приятели – семейство Радослав и Доника Никулчини /сн. 2/.

За да бъде бракът наистина благословен, Нели и Жан минаха и под венчило. Те се венчаха в църквата „Света Троица“ в Банско. Църковният ритуал бе извършен от отец Георги Касапинов.

Сватбеното тържество продължи в местен ресторант, където младоженците бяха посрещнати с бурни аплодисменти. В него се състоя и ритуалът по подписване на граждански брак, а чаровната булка заяви желанието си за в бъдеще да носи фамилията на своя любим – Михайлова.

Сватбеното тържество не беше лишено и от традиционните за района ритуали. Младоженците получиха специален поздрав и от своите колеги и приятели от ФГ„Банскалии“, които ги зарадваха с няколко песни. Булката също не изневери на своята страст – пеенето, и изненада гостите със свои изпълнения.

Тостове за щастлив семеен живот, изпълнен с любов и разбирателство, се вдигаха през целия ден.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *