Гайтаниновци се отчетоха и за предишния излет, отстреляха два глигана и понапълниха „изтънелите” след празниците фризери

С „актив“ от две отстреляни прасета завърши поредният излет на ловната дружинка от Гайтаниново, която понапълни фризерите след коледно-новогодишното им изпразване. Авджиите на една от най-активните дружби показа, че има „добри кадри“ и че не се е отказала от надпреварата за най-точен мерник, след като финишира с екземпляри от 130 и 100 килограма.

В герои този път се превърнаха най-добрият телевизионен работник сред ловците и най-добрият ловец сред телевизионните работници Кирил Мурджев и „трансферираният“ за уикенда от Садово Костадин Георгиев. Двамата завършиха резултатно усилията на останалите участници в лова, които този път заложиха пусия в местността Стъргач, близо до българо-гръцката граница. Първи се отчете по-възрастният от двамата – Кирил Мурждев, който удари и по-голямата дива свиня. Малко по-късно само с един изстрел и по-младият му колега повали 100-килограмовото прасе, което пък бе „дебют“ за неговата карабина от известна марка, закупена съвсем наскоро. Именно за гостуването си в Гайтаниново Костадин Георгиев я бе запазил, а тя „защити“ доверието му.

Веднага след края на излета двамата се увековечиха с фотоси с трофеите, както и с традиционната групова снимка на дружинката. Спазени бяха и всички санитарно-хигиенни изисквания и бяха изпратени проби до компетентните органи, които да определят годността на месото за консумация. За гайтаниновци това бе своеобразен реванш, след като наскоро при поредния си излет те изпуснаха възможността да се завърнат със солидна слука. Те обаче подгониха дивите свине към съседното Тешово, където тамошните ловци не им простиха и финишираха с 6:0 в своя полза /убиха 6 прасета/.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *