„Галчев Инженеринг” ЕООД стартира рехабилитация на пътя от Враца до пещера „Леденика”, проекта откри министър Николай Нанков

Строително обединение с участието на „Галчев Инженеринг” ЕООД на благоевградския бизнесмен Любомир Галчев стартира рехабилитацията на 17,4 км от третокласния път Враца-пещера „Леденика“, който е единствената връзка до Врачанския балкан и уникалната пещерата. Проектът се финансира от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и стойността на договора е 13 664 574,92 лв.

Официалният старт бе даден вчера от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на церемония, която се състоя на кръговото кръстовище в центъра на Враца. Присъстваха цялото градско ръководство начело с кмета Калин Каменов, областният управител Малина Николова, шефът на Областно пътно управление, депутати от ГЕРБ, много граждани и управителят на „Галчев Инженеринг” ЕООД Любомир Галчев.

Участъкът от пътя, който ще бъде ремонтиран в чертите на гр. Враца, съвпада с отсечка от бул. „Христо Ботев“, която започва 200 м след кръстовището с бул. „Васил Кънчов“, продължава по „Крайречен булевард“ и улица „Вратица“, преминава извън града покрай кръстовището за с. Згориград и завършва при пещера „Леденика”.

„Радвам се да открия един толкова важен за икономиката на града инфраструктурен проект, който ще позволи на областта да развие туризма, улеснявайки достъпа до един емблематичен за България обект, какъвто е пещера „Леденика“, каза министър Нанков и добави, че през следващите две години във Враца ще бъдат инвестирани 24 млн. лв. в инфраструктура.

Управителят на фирмата изпълнител на обекта „Галчев Инженеринг“ ЕООД Любомир Галчев разкри намеренията на строителя да започне изпълнението на обекта от централната градска част към пещерата, за да улесни гражданите. „Ние сме напълно подготвени с техника и работна ръка да започнем изпълнението и въпреки очакваните трудности в географско и климатимно отношение вярвам, че ще предадем обекта в срок и с добро изпълнение“, каза той по време на церемонията.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *